A holdi típus külleme

A holdi típus alacsony termetű, élénk, járása szeszélyes, mozdulatai szétszórtak. Fő jellemvonása a gömbölydedség.

A holdi típusú alanyon minden gömbölyű: az arca, a hasa, a végtagjai. és puha, miként a szivacs, ami magába szívja a vizet: a holdi típus hajlamos a „vizenyősségre”.

A feje kerek, arca dió formájú. A holdi típus orra tompa és széles, tág orrcimpájú, mint egy trombita. Homloka alacsony, koponyája kerek. Szemöldöke nagyon íves, szája meglehetősen nagy, kerek, de alig piros így nehezen vehető ki a körvonala. A holdi típus arckifejezése folyton nevetős, s ha valóban nevet, felfelé hajló kiflihez hasonló.

álla tömzsi és kerek, sosem ráncos. Mindez tökéletesen kifejezi a holdi alkat passzivitását, aki mentes bármily befolyástól. A haja szőke, hamuszínű, finom szálú, fénytelen és lapos. A szeme nagy, kék, mindig nagyon nedves, de félig mindig lehunyva tartja.  A holdi típus pupillája nagyon nagy, s mert általában rövidlátó, mindig szórakozottan a távolba tekint, álmodozón, mintha sosem volna jelen. Arca fehér, sápadt. Melle gömbölyű, a nőknél hamar elpuhul, válla kerek, karja kövérkés, gömbölyű. A holdi típus keze nagyon puha, a lába kövér és puha, lábfeje nagy.