Achát és gránátkő, a KOS ásványa

ACHÁT

A szilícium a földkéreg leggyakoribb ásványát alkotó kristályos vegyület. A szilíciumbioxid, a kvarc, a gránitszikla magja, de a homokkő, a patakok kavicsa s a tengerpart finom homokja összetevője is. A kvarc volt az első szerszám az ősember kezében, de a finom elektronikus eszközök kristálya is. A kvarc az ásványi világ kvintesszenciája.

Az achát a kvarc különös megjelenési formája, mely a finom kristályok különféle formában való feloszlása, rétegeződése mellett még gyönyörűen színezett is. Fantasztikus arabeszkeket alkotva, ezek a képződmények töltik ki a sziklák hasadékait, ahol az idő rétegekbe merevedik, s az anyag folyamatos eseménnyé válik, beszédes kriptogrammákat tárva elénk.

Világos szimbólum: kérdő pillantás az élet értelme, a sors beláthatatlan útjai felé, a képzelet szárnyalása a kifürkészhetetlen mélységekbe ahol megszületett, és a még kifürkészhetetlenebb jövőbe, amerre a szalagosan rétegezett színes kvarcfajta vonalai gyűrűznek.

Az asztrológiában a Kos csillagjegy alatt születettnek az achát, a körkörösen képződött kristályai révén védelmet nyújt a szerelemben, ugyanakkor elcsendesíti a partner negatív indulatait, ahogy a fodrozódó hullámok halnak el a part ölelő karjában.
Porrá törve a nő bőrére hintve, az achát szerelmet kelt a férfiban, növeli annak férfiasságát.

GRÁNÁT

A gránát kristályos, több színváltozatú szilikátból csiszolt sötétvörös féldrágakő. A szerelem és a túláradó temperamentum szimbóluma.
Az asztrológiában a gránát fel-felcsillanó tüzes nyilai fékezik a KOS kivételesen élénk, gyors modorát. Ékszerként mérsékeli a vérmérsékletét, és sikert hoz neki a szerelemben.