Rubin és arany, az OROSZLÁN ásványa

RUBIN

A rubin, akár a zafír, a kemény, üvegfényű korund ásvány átlátszó változata. A rubin szép élénkvörös ékkő.

Az asztrológiában a rubin az elégedett szerelem jele. A Kos jegyében született esetében szív közelében hordva serkenti az érzelmeket és elmulasztja a szívfájdalmakat.
A rubin győzelemre viszi a szerelemben azt, aki viseli, és megóvja a gonosztól.

ARANY

Az arany az első fém, amit felfedezett az emberiség. Ez az istenített, csodált fémek fémje, ami több mint ötezer éves zaklatott történelme során háborúk, rablások, gyilkosságok, spekulációk láncolatával béklyózta be a Földgolyót. De ugyanaz a fényes arany, misztikus jelentőséggel felruházva az ezoterikus világ alapjait vetette meg. A tiszta arany az ember vallásos életében és érzelmi világában is jelentős szerepet kapott, ám a sok ezer év minden találékonysága, a sok jó meg rossz után, máig megőrizte vezető szerepét.

A legdrágább, a legragyogóbb, a legmegtámadhatatlanabb, a legnyújthatóbb s még számos felsőfokú jelzővel illethető aranyérc közül is a színarany az, ami tisztán, szennyezetlenül tör elő a föld forrón fortyogó magmatikus gyomrából a fény, a nap felé. És ott, a földkéreg legfelsőbb rétegében, kiszabadulva a kövek szorításából, olyan aranyló ragyogásban ölt testet, melynek szépsége felülmúlhatatlan. S mintha csak pótolni akarna valamiféle általa sosem élvezett világot, az utolsó ereknél, mintegy a Nap hideg tükörképeként, füzérekbe gyűjti a fénysugarakat, hogy káprázatosan szép kalcit-csillagokat, rodokrozit-rózsákat, fluorit-ibolyákat, áttetsző kvarc-cseppeket, pirit-bóbitákat és baritin-pillangókat ajándékozzon az emberiségnek.

A magma tüzes forrongásából előbuggyanó natív arany pedig olyan felülmúlhatatlanul szép és érdekes alakzatokkal lep meg minket, amilyet a legügyesebb művészek sem képesek megalkotni, de még utánozni sem. A természetben előforduló tiszta arany olykor állatkák, levelek, virágok vagy kereszt, kehely, avagy kokárdák, csatok, brossok alakjában kerül felszínre, megannyi egyedi és felbecsülhetetlen értékű ékszerként.
Az asztrológiában mindez tökéletesen illik a jóindulatú, melegszívű Oroszlán tekintélyt parancsoló egyéniségéhez, aki bőkezűen szétosztogatja maga körül mindazt, amivel a természet megajándékozta.