A Rák jegy aszcendensei szerinti jellemzése

RÁK jegy KOS aszcendenssel

A Rák és Kos egybeolvadása esetén a szülöttre a kettősség jellemző: a Rák magába zárkózott, önelemző, míg a Kos nyitott, kitárulkozó. A Kos vakmerősége a Ráknak megalapozottságot hoz, hozzájárul vágyai valóra váltásához, anélkül, hogy megfékezné a rá eredetileg jellemző gátlásosság. A Rák-Kos kettős jegy igen szerencsés a szerelemben, mivel mind az érzéki hajlam, mind az érzelmek igen fejlettek. Az amúgy is szimpatikus Rák, a Kos hatására még inkább közkedveltté válik. Egészségi szempontból bő táplálékra, húsra van szüksége.

RÁK jegy BIKA aszcendenssel

E két jegy találkozása hozza a nagy művészeket: érzékenység, képzelőerő, alkotókészség szerencsésen ötvöződik a kifejező erővel. És ugyancsak ez a jel a nagy szeretők csillagzata, akik a Vénusz bolygó segítségével képesek kilábalni az élet minden buktatójából. A Rák-Bika kevert típus a legszerencsésebb ötvöződés, mely hozzásegíti a Rákot minden gondja megoldásához. Egészségi szempontból szüksége van erősítő táplálékra, főleg az évszakok idusán.

RÁK jegy IKREK aszcendenssel

E két jegy egyesülése rendkívül befolyásolhatóvá és bizonytalanná teszi a csillagzat szülöttét. Érzelmi szempontból sem a legboldogabb konjunkció, mert a Rákra jellemző érzékenységet és értelmességet csökkentheti az Ikrek kevésbé lojális, kettősségre hajló jelleme. Ez kihat egészségére is, gyomorbántalmak fenyegethetik, de kitartása hozzáságíti, hogy túltegye magát a krízisen.

RÁK jegy OROSZLÁN aszcendenssel

Az Oroszlán aszcendensű Rák nagyon érzékeny. Ennek a kombinációnak a szülötte mindig igyekszik érvényesülni. A Rák nyugodt természetéhez jól illik az Oroszlán nyitott temperamentuma, s ez különösen felnőtt korban válhat tökéletes harmóniává, amikor rendkívül kedves és sok erénnyel felruházott egyénné válhat. Egészségi szempontból szüksége van a változatos táplálékra, szereti a halat, a sokféle falatokat.

RÁK jegy SZŰZ aszcendenssel

A Szűz aszcendenssel rendelkező Rák érzékeny, finom személyiség, hajlik a miszticizmus felé. Végtelenül ingerlékeny, idegileg sérülékeny. Érzelmi szempontból élete csupa ígéret, különösen a nők esetében, akik természetes tartózkodása érthető. A Férfiaknak viszont igyekezniük kell megszabadulni gátlásaiktól. Egészségi szempontból hajlamos a lelki zavarokra.

RÁK jegy MÉRLEG aszcendenssel

A Rák és Mérleg keveredése esetén a szülöttre az érzékiség és az érzelmek teljes uralma jellemző. A Vénusz bolygó jó hatással van a jegy szülöttére, aki ragyogó sikereket érhet el mind művészi, mind más területen. Leginkább olyan mesterségek illenek hozzá, ahol nagy közönség előtt szerepelhet. Az eredetileg ideges Ráknak nagyszerű nyugalmat és derűt hoz a Mérleg.

RÁK jegy SKORPIÓ aszcendenssel

A Rák-Skorpió vegyes jegy szülötte temperamentumát a szenvedélyek mozgatják. A sikervágytól lelkesítve hajlamos a kutatásra, nagyon érdekli a mechanika és a precíz munkák. Ez a szülött jó ha kerüli a veszélyes sportokat, a kalandokat s még a sofőrködést is, bár túl fesztelenül vezet. Érzelmi élete akkor boldog, ha távol marad az Ikrektől, melynek jelleme teljesen különbözik a Rák-Skorpió vegyes típus jellemétől. Előfordulhat, hogy gondjai képzelt beteggé teszik.

RÁK jegy NYÍLAS aszcendenssel

A Nyílas aszcendenssel párosult Rák fő jellemzője a nagy kalandvágy, a szenvedélyes hajó-utak, új, távoli országok megismerése, olyan vágyak, melyek felnőtt korában valósulnak meg. Érzelmi életét számos tapasztalattal gazdagítja, a hűség nem kenyere, ezzel együtt, hála személyes varázsánák, nagy hódító. Egészségét illetően előfordulhat betegség, sérülés, de tartása révén büszkén tűri a fájdalmat, hamar felépül.

RÁK jegy BAK aszcendenssel

E két csillagjegy találkozása esetén a Bak komoly és megfontolt természete mérsékeli a Rák túl buja jellegét, már-már tökélyre érve. Társadalmi szempontből helyzetét befolyásolják a körülmények, de végül is megold mindent. Érzelmileg, bár ífjú korában igen bolondos és körülményes, élete delén derűssé válik. A Rák-Bak vegyes jegynek kevés gyermeke születik, de azok kiváló egésszségnek örvendenek és rendkívül eszesek.

RÁK jegy VÍZÖNTŐ aszcendenssel

Ez a két csillagjegy ellentmond egymásnak: egyik hagyománytisztelő, a másik a jövébe néz. Figyelembe véve a szülött személyiségében rejlő kettősséget, ez komoly nézeteltérésekhez vezethet, de idővel eléri a lelki egyensúlyt. Ennek a vegyes jegynek a képviselője nagyon elbűvölő, ami megadja a reményt a boldog érzelmi élethez és sok szerencséje van. Egészségileg sovány alkat, ezért jól kell táplálkoznia.

RÁK jegy HALAK aszcendenssel

E két csillagjegy találkozása teremti meg a legjobb körülményeket a költők, a gondolkodók, a művészek s mindazok számára, akik a leghozzáértőbb módon képesek társítani a képzeletet és az ösztönös felismerést. A szerelemben a tökéletes ideált keresi, nélküle nem lesz boldog. Gyakran előfordul, hogy a Rák-Halak vegyes jegy másodszor is házasságra lép és akkor boldogabb lesz mint az első választottjával. Vigyáz az egészségére.