A Skorpió jegy aszcendensei szerinti jellemzése

SKORPIÓ jegy KOS aszcendenssel

Mind a Skorpió, mind a Kos csillagjegyet a Mars bolygó patronálja, ami azt jelenti, hogy kihangsúlyozódnak az erőszakos hajlamok. A jegy szülötte lázadó alkat, lehet önpusztító. Erős jelleme révén nagyon igényes. Osztönei lángoló szenvedélyre késztetik, belső ellentmondássai túlzott gesztusokra, fokozott családszeretetre. Tekintélyes de maradiságra hajló személyiség, aki képes a beteges féltékenységre.

SKORPIÓ jegy BIKA aszcendenssel

A Bika aszcendenssel rendelkező Skorpió erősen érzéki, minden anyagi iránt szenvedélyesen ragaszkodik. E vegyes jegy szülöttének a főbb jellemzői a birtoklási vágy, az erős szenvedélyesség és féltékenység, melyet nyugodt és szelíd időszakok követnek, mely a két csillagjegy szembembenállásának köszönhető. Hajlamos a depresszióra.

SKORPIÓ jegy IKREK aszcendenssel

A Skorpió és Ikrek csillagjegyek találkozása nagyon nyugtalan és zavaros, pesszimista és melankolikus jellemet ad szülöttének. Mindezen tulajdonságok birtokában, e vegyes jel képviselője jó ha figyelmét a kutatás, a tanulás felé terelni. Érzelmi életében le kell győznie hatalmas szenvedélyességét, mely különben teljes közönnyel váltakozik, egyfajta veszélyes apátiáig. Ez ellen a szülöttnek teljes erejéből küzdenie kell, különben eltékozolja egész életét.

SKORPIÓ jegy RÁK aszcendenssel

A Rák aszcendensű Skorpió a művészek jegye. A magábatekintő, a mágia és okkult tudományok iránt érdeklődő személyiség. E vegyes jegy alatt született nők egyfajta titokzatos varázzsal rendelkeznek, a férfiak rendkívüli vonzerővel. Mindkettőnek sok szerencséje van mind a szerelemben, mind a szerencsejátékokban. A Skorpió-Rák vegyes csillagzat szülöttei a legboldogabbak az egész zodiákusban. Egészsége megőrzése érdekében pihenésre van szüksége.

SKORPIÓ jegy OROSZLÁN aszcendenssel

A Skorpió csillagjegyű Oroszlán aszcendenssel rendelkező egyén legfőbb jellemzője a hatalomvágy, a végletekig űzött parancsolási hajlam, hatalmas életerő és különös adottság, hogy elnyerje a rokonszenvet s mindez bizonyos áthatolhatatlanság mögé rejtve. Meggyőződésénél és erejénél fogva, bármit megtehet másokkal amit akar, mindig úgy intézve a dolgokat, hogy saját javára váljanak. Erteje felújítása érdekében sok alvásra van szüksége.

SKORPIÓ jegy SZŰZ aszcendenssel

A Szűz aszcendensű Skorpió, temperamentumánál fogva emotív természetű, aki fegyelemre és rendre törekszik, de gyakran esik valamely okkult erők áldozatául, mely rendetlenségre, bizonytalanságra és félreértésekbe keveri. Ez a keveredés a két jegyet uraló Mars, illetve Merkúr hatásának tudható be, ami összetett személyiséget eredményez. Egészségileg átmeneti álmatlanság zavarhatja meg, amit erős akarata révén képes legyőzni.

SKORPIÓ jegy MÉRLEG aszcendenssel

A Skorpió és Mérleg találkozása emotív és zavart személyiséget teremt, melynek gyakran szüksége van a Mérleg védelmező beavatkozására. Érzelmi életében nagy válságos periódusokat vészel át, de képes finoman elsímítani vegyes jegye ellentétes aspektusait. Ez viszont neurótikus depresszióhoz vezethet, melyből a Mérleg jegy eredeti egyensúlya lendítheti vissza.

SKORPIÓ jegy NYÍLAS aszcendenssel

Szabadságvágyó jegy. A Nyilas aszcendensű Skorpiónak szüksége van a függetlenségre, mozgás-szabadságra, szeret utazni, képtelen egyhelyben martadni. Impulzív alkat, de vidám, szereti a társaságot. A szerelemben figyelemre méltó a szerencséje. A pénz nemigen érdekli. Előfordul, hogy álmatlanság gyötri, de helyes kezeléssel hamar orvosolható.

SKORPIÓ jegy BAK aszcendenssel

A Skorpió és Bak egyesülése, fokozva a Mars és Szaturnusz bolygók erejével a zodiákus legragyogóbb vegyes jegye, mely gazdag, szellemmel és kezdeményezőkészséggel felruházott személyiséget eredményez, aki rendkívüli sikervággyal, meglepő bátorsággal bír. Pénzt akar keresni, ezért fontos pézügyi műveletekkel gazdagítja nyereségét. Érzelmi élete is kellemes, szexuális kapcsolata nagyon érzéki. Szakmai szempontból kiváló kapcsolatokat teremt, ami fokozatosan erősíti társadalmi helyzetét, mígnem olyan magasra kerül, hogy kiváltja az irigységet.

SKORPIÓ jegy VÍZÖNTŐ aszcendenssel

Nagyon érdekes, rendkívüli egyéniséget teremt a Skorpió-Vízöntő vegyes jegy. Bátor és forradalmár alkat, társadalmi és művészeti síkon hódításra törekvő. Gondolkodók és művészek, szenvedélyes szeretők, hihetetlenül gazdag érzelmi életet élő emberek. A Skorpió-Vizöntő vegyes jegy szülötte tevékenysége elején összetűzésbe kerülhet embertársaival, mivel szabadságvágya révén elutasítja a megszokott modelleket. Teljes erejéből arra törekszik, hogy kompromiszumok nélkül éljen. Egészségi szempontpól jó ha sokat alszik.

SKORPIÓ jegy HALAK aszcendenssel

A Halak aszcendens élénk, olykor végtelen szenvedélyt hoz a Skorpió életébe, mely egész élete folyamán befolyásolja. A gyakori kellemetlenségek, a belső ellentétek igénybe veszik, de sok türelemmel végül mégis eljut a lelki egyensúlyhoz. Érzelmi életét egy boldogtalan szerelem árnyékolja be, melyet újabb vonzalom enyhít, de húsz év után előfordulhat, hogy ismét az első szerelme bűvöletébe esik. Mindez kihangsúlyozza az eredeti Skorpió jegy fő jellemvonását, a neurotikus depressziót, mégis meglepően gyorsan képes kilábalni rossz állapotából.