A Szűz jegy aszcendensei szerinti jellemzése

SZŰZ jegy KOS aszcendenssel

Az Száűz és Kos találkozása a személyiség kettősségéhez vezethet, ami komoly problémát jelent. A merész, impulzív és kalandvágy Kos ellenkezik a békeszerető és intimitásra vágyó Szűzzel. Különösen fiatal korban vetődhetnek fel problémák e vegyes jegy szülőtténél. Felnőttként azonban már megtalálja belső egyensúlyát, mely szellemi megvalósításhoz vezet, ami nem gátolja az olykor még fellépő kalandvágyat. A gyermekkori betegségeken túl, nincsenek egészségi problémái, főleg, mert elővigyázatos.

SZŰZ jegy BIKA aszcendenssel

A Vénusz bolygó jótékony hatására ez a vegyes jegy sokat valósíthat meg. Sikert ér el a szerelemben, az üzleti életben, de mikor nehéz körülmények adódnak, bölcsen és elővigyázatosan kell cselekednie. Esetleges könnyű baleset inkább gyermekkorában érheti.

SZŰZ jegy IKREK aszcendenssel

Mindkét csillagzatot a Merkur bolygó uralja, igy e vegyes jegy képviselője ügyes és sokat valósít meg. Figyelni kell azonban, hogy ne térjen le a helyes útról, ne bonyolódjon kétes ügyekbe és kerülje a nem kívánatos egyének társaságát. Az Ikrek aszcendensű Szűz kiváló kritikai érzékkel rendelkezik, bár hajlamos a hazugságra és zavarkeltésre. Hajlamos a vérszegénységre.

SZŰZ - RÁK aszcendenssel

A Rák aszcendenssel rendelkező Szűz gátlásos alkat. Hogy boldog legyen, gyengédségre van szüksége, mely képes előcsalni mészvázából. Erősen magábazárkózott, nagyon gyanakvó, finom teremtés, kissé hajlamos a neurotikus depresszióra, amivel a Szűz-Rák vegyes jegy kénytelen megküzdeni.

SZŰZ - OROSZLÁN aszcendenssel

A Szűz és Oroszlán találkozása középszerű kapcsolatot eredményez. Az Oroszlán bátorítja a Szűz egoizmusát, olykor a végletekig, amit ha nem tart féken, veszélyessé válhat. Az aszcendens kalandos temperamentuma viszont kompenzálja a Szűz szomorúságra hajlását. A Szűz-Oroszlán veszes jel szülütte érdekes életre számíthat, mind érzelmi, mind anyagi szinten. Mivel fél a komoly betegségektől, a gyúgyszer-szedést olykor túlzásba viszi.

SZŰZ jegy MÉRLEG aszcendenssel

A Mérleg aszcendens enyhítőn hat a Szűz alaptermészetére, egységük nagyon boldog, ami meghatározza a Szűz-Mérleg vegyes jegy karakterét: szereti a szépet, összhangra törekszik, kedves és jó diplomata. A Mérleg jegyű személyiségre jellemző hűtlenség előfordulhat és bizonyos fokú romboló hatással van, ami ellenkezik a Szűz jellemével, de felismerve e negatívumot, legyőzhető. Egészsége kitűnő.

SZŰZ jegy SKORPIÓ aszcendenssel

A Szűz és Skorpió vegyes jegy képviselőjében az alaposság, visszafogottság és gazdaságszellem szembe kerül a Skorpió klasszikus hirtelenharagúságával, lappangó agresszivitásával, tékozlásával. E vegyes jegy élete, jelleme eredeti kettősége révén, folytonos felemelkedés és bukás közt folyik, melyet le kell győznie, nehogy anarhiához vezessen. Mivel fél, hogy megmérgezik, sok orvosságot használ.

SZŰZ jegy NYÍLAS aszcendenssel

A Nyílas gyakorlatiassága és a Szűz magasabb ideálok felé törekvése jellemzi e vegyes jegyet. Érzelmi élete csupa félreértés, mígnem egy későbbi kapcsolatban eléri végül a biztonságot. Amennyinem nincs sok gyermekük, vagy egyáltalán nincs, ragyogó az életük. Egészségi gondjai sincsenek.

SZŰZ jegy BAK aszcendenssel

Hála a Bak jellemének ennek a vegyes jegynek a szülötte anyagi és szellemi ambíciók felé irányul, az egyszerű, természetes életre. Nagyon boldog egymásratalálás, mely előre vetíti a sikert, minden területen: boldog élet, szépség, gazdagság a felnőtt korban. A Szűz olyakor mégis hajlik a melankóliára, amit sűrgősen ki kell küszöbölnie, ha nem akarja, gogy a Bak jó hatása megsemmisüljön. Esetleges gyomorbántalmai, idegessége következménye.

SZŰZ jegy VÍZÖNTŐ aszcendenssel

A Szűz és Vízöntő csillagjegyek találkozása mély emberszeretetet, felfedező szellemet, hajlamot a szépművészetekre, rendkívüli szellemi felemelkedést hoz a szülötte javára. Csakhogy folyton az érzelmekre figyelve, elhanyagolja az anyagiakat. A Szűz-Vízöntő vegyes jegy képviselője általában a platonikus szerelmek és nem az érzéki vonzalmak embere. Egészségi szempontból vérszegénysége okozhat gondot, de helyes táplálkozással orvosolható.

SZŰZ jegy HALAK aszcendenssel

Bár a Szűz és a Halak a zodikákus szempontjából ellenkező törekvésű, az életben jól megértik egymást, mert társadalmi és humanitárius szempontból közösek a törekvéseik, ami a filozófusok, a békeharcosok sorába emeli a jegy képviselőjét. Társadalmi élete eléggé szerencsés, hisz nem sokat ad a pénzre. Fő jellemvonása a szépség, a vonásai harmóniája. Tartós, nagy szerelemre vágyik. A Szűz-Halak vegyes jegy szülöttének nagy szüksége van a vakációra, a sok pihenésre.