A Vízöntő jegy aszcendensei szerinti jellemzése

VÍZÖNTŐ jegy KOS aszcendenssel

A Kos aszcendensű Vízöntő szabad, független személyiséget ígér, mely a szülött tevékenységében nyilvánul meg, aki fontos, kihívó és forradalmi tettre képes. A Vízöntő-Rák temperamentumánál fogva lázadó minden kényszerrel, bármily előírt feladattal szemben. E két csillagjegy asztrológiai helyzetében a szabadság mindenek fölött valóbb, ez a szülött szükséges lételeme. Idealista, lelkes, optimista, találékony, eredeti lévén a Vízöntő-Kos lelkesedik minden új, avangard iránt. Bátor és eredeti, olykor épp profetikus gondolkodásmódja és szemszöge figyelemre méltó. Emésztési zavarok bánthatják.

VÍZÖNTŐ jegy BIKA aszcendenssel

A Bika találkozása a Vízöntővel birtokló, érdekemberi és érzéki jelleget kölcsönöz a jegy szülöttének, ennek ellenére nagylelkű és elmélkedő alkat. Nagyon jóakaratú, társaságkedvelő és rokonszenves. Egyéni jellemvonásai szembetűnők: harcos temperamentum, aki képes túlhaladni a legnagyobb nehézségeket is melyet a környező világ ráerőszakol, miután eltűrte önkényes szigorát. Egészségi szempontból a Vízöntő-Bika szülött élete második felében, olykor már korábban is szív- és érrendszeri zavarak áldozatául eshet.

VÍZÖNTŐ jegy IKREK aszcendenssel

Az Ikrek és a Vízöntő ötvöződése nonkonformista jellemet hoz. Új ötletei, élénk érzékenysége, nagylelkűsége és a mások megértése jó humorérzékkel társul. Ennek a szülöttnek nagyfokú szüksége van az állandó függetlenségre, a szabadságra. A jegyek ezen szövetségétől függ az Ikrek szülötte is, aki eredetileg beszédesebb, nyugtalanabb és törékenyebb alkatú mint a méltóságteljes Vízöntő. A Vízöntő-Ikrek jegy szülöttét a techikai és a tudományos kutatás sokfélesége érdekli. Egészségi szempontból szinte állandóan rossz állapotban van. Légzőszervi bántalmak és emésztési zavarok bánthatják.

VÍZÖNTŐ jegy RÁK aszcendenssel

A Vízöntő és Rák jegy egysége nagyon érdekes szülöttet eredményez. A végtelen érzékenység egy ideál kultuszával keveredik, mely olykor utópiaként hat, mintegy megedzve a jellem állhatatlanságát. Ha a Vízöntő-Rák szülött élettere bekeretezett, egyhangúság vár rá. Ez a szülött általában jelentős jólétnek örvend, melyet csak futó gondok zavarnak meg. Egészségi állapota viszont törékeny. Gyomorbántalmakra és vérkeringési zavarokra hajlamos.

VÍZÖNTŐ jegy OROSZLÁN aszcendenssel

A Vízöntő és Oroszlán találkozásakor a jegy szülötte biztos lehet abban, hogy élettársában megtalálja azt, aki tökéletesen megérti gyengeségeit. Ez biztosítja a harmónia kialakulását a két házastárs között, még akkor is, ha boldodságról esetükben túlzás lenne szólnunk. Nem elhanyagolható a szülött tárdsadalmi helyzete sem. Az egészségi állapotát illetően a Vízöntő-Oroszlán figyeljen a bélműködésére, idős korára pedig izületi fájdalmakra várhat.

VÍZÖNTŐ jegy SZŰZ aszcendenssel

A Vízöntő-Szűz vegyes jel szülötte kitűnik emberszeretetével, a szellemi dolgok iránti érdeklődésével, egy felsőbbrendű igazság elérésének a kereséséve. Nem kizárt, hogy kiváló eredményeket ér el valamilyen alkotói tevékenységben vagy nagy ipari vállalatok, kereskedelmi központok igazgatásában. A Szűz aszcendenssel rendelkező Vízöntő szülötte házassága ritkán boldog, de mindig hosszú távú, mivel általában ez jelenti jólétének elsődleges elemét. Egészségét illetően gyakori neurotikus depresszió fenyegeti.

VÍZÖNTŐ jegy Mérleg aszcendenssel

A Mérleg aszcendensű Vízöntő legfőbb jellemzője a humanitárius érzék, mely spontaneitással és együttműkődési szellemmel társul. Olykor mégis, e jegy szülötte akaratát veszti, különösen akkor, ha nem személyes érdekéről van szó. A Vízöntő-Mérleg vegyes jegy szülötte igen fejlett érzékkel rendelkezik a forma és a szépség iránt. A táplálék és elegancia, mindaz ami a biztos anyagiakkal kapcsolatos nagyon fontos szerepet játszik életében. Általában jó egészségnek örvend, de előfordulhatnak érrendszeri zavarok.

VÍZÖNTŐ jegy SKORPIÓ aszcendenssel

E kettős jegy, a Vízöntő és a Skorpió találkozásakor született egyén szabad gondolkodású, nonkonformista, merész és olykor forralalmi eszméket valló. Ez a szülött határozottan halad a kitűzött céljai elérése felé, mígnem túlszárnyalja eredeti környezetét. Szinte minden tudományos kutatás terén sikere van. Munkáját és kötelezettségeit illetően felsőbbrendű eszméket vall, önfeláldozó. A Vízöntő-Skorpió szülöttei közül egyesek egészségi állapota gyenge, neurótikus depresszióra, szívzavarokra számíthat.

VÍZÖNTŐ jegy NYILAS aszcendenssel

A Nyílas aszcendenssel rendelkező Vízöntőnek nagy szüksége van a szabadságra, a mozgásra. Eredeti gondolkodás, felebaráti szeretet jellemzi, érdekli a technika és a modern tudományok. Házassága szakmai egységet is jelent, anélkül, hogy feltétlenül utódra is vágyna. Egészségi szempontból a májműködés zavaraira számíthat.

VÍZÖNTŐ jegy BAK aszcendenssel

A Vízöntő és Bak egybeesésekor magába zárkózott, hideg szülöttre számíthatunk. Érdektelen dolgok felé hajlik vagy mindent hagy a maga útjára. A Vízöntú-Bak szülöttek között gyakran akad egyfajta felsőbbrendűség-érzetbe burkolózó egyed, ami nem más mint próbálkozás, hogy elrejtse gyengéit, a valódi erkölcsi és szellemi alap hiányát, mellyel rossz életkörülményeit magyarázza. Ha sikere van, annak semmi köze a hazugsághoz és a győzelemre törés közben elhasznált energiához. Jó egészségnek örvend, bár az öröklött krónikus betegségek nem kerülik el.

VÍZÖNTŐ jegy HALAK aszcendenssel

A Vízöntő és Halak vegyes jegy szülötte esetében általában kizárt az egocentrikus hajlam, ami mélységes önfeláldozáshoz vezet. Ez a szülött, akarata ellenére olykor teljesen belevesz saját álmodozásába, a lelkét benépesítő képzelgő látomásokba. Törékeny egészségi állapota miatt gyakran légzési és keringési zavarokkal küzd. Hajlamos a depresszióra.