Az apollói típus intellektusa

Az apollói típus álmodozó, legfőbb képessége a képzelet. Ez olyan belső világ megteremtésére teszi alkalmassá, melyet lénye legmélyére rejthet. A képzelet tüze égeti, ez viszont hamar kihuny amikor valamit nem sikerül megvalósítania.
Érzékenyen felel az érzésekre és gondolatokra, melyeket vérmessége révén másokra vetít, de minwww.itdig nagyvonalú és elegáns marad. A pillangó esete, mely a fény láttán gondolkodás nélkül az ablaküvegbe csapódik.

Művészi hajlama figyelemre méltó. Szellemi képességei a költészet felé irányítják, de sosem elégedett azzal, amit megalkot. Az apollói típus lusta, de sosem szalaszt el egy kirándulást valamely szép helyre, ahol gyönyörködhet a virágokban, a tájban, ahol élvezheti a friss levegőt és a napfényt, mely annyira szükséges számára. S mindez valóságos bódulattá fokozódhat, ha kellemes személyek vagy művészek társaságában teheti.

Lelkes és szenvedélyes, mintha egyetlen pohárba akarna gyűjteni mindent. Kedveli a vallásos és komoly zenét s érdeklődik az okkult tudományok, a parapszichológia iránt. Sajátos előrelátás révén megsejti a nagy változásokat.

Az apollói típus mindent világosan lát, de csak szenved magában, ezért nem érti a szerencsétlenségeit, miként az örömeit sem.