A földi típus intellektusa

A földi típus fő jellemvonása, hogy mindenben keresi a helyes értelmet. Tevékenységét a ráció irányítja. Nem komplikált, egyszerűen méltányos.

A földi típus nem lelkes, nem ihletett, nem művelt. Képzelete szegényes, és nem is élénk. Sosem merül ábrándozásba. Viszont hozzáértéssel szemlélődő, aki mindenben a profitot és a hasznosságot keresi. Azt, amivel komoly előnyöket szerezhet magának.

A földi típus nem törődik az elvont spekulációkkal, hisz nem is ért ilyesmihez. De könnyen megérzi az anyagi lehetőségeket és mindazt ami nincs a hasznára, ami számára felesleges.

A tudományokban csak a gyakorlat a mestere. Ami viszont mindenek előtt fontos a földi típus számára, hogy minden legyen tartós, jó és jól elkészített.
A földi típus felsőbbrendűsége a kiváló igazságosságában áll, a jó szándékban, mely egész életvitelére jellemző. Született ítélőbíró, az igazság és kiegyensúlyozottság példaképe, de sajnos, a világot a saját szellemi képességeihez méri és néha nem érti meg a körülötte folyó játékot s olykor túl szigorúan ítél.

Egyetlen hibája a tunyaság. Képes folyton aludni s még akkor sem ébred fel, ha szólnak hozzá.