A földi típus külleme

A földi típus külleme olyan, mintha különböző méretű kockákból állna. Szögletes és zömök. Robusztus, erős ember benyomását kelti, akit képtelen megdönteni.

Feje kockaszerű. Arca lapos, gesztenye formájú. Homloka széles, de alacsony. Orra eléggé rövid, mindig homorú, orrcimpája tág és lecsüngő. A földi típus szemöldöke vízszintes vonalú, vastag és fekete, szeme barnás-mogyoró színű, fénytelen, kissé mindig álmos. A földi típus tekintete nyers, határozott, élénk és sosem félénk. álla általában erős, szögletes, de lehet vénusziasan kerek avagy kiszökellő, mint a marsi típusnál.

állkapcsa széles és erős, arccsontja elmosódott. A földi típus füle nagy, domború fülcimpával, arcszíne friss, olykor piros. Haja nagyon fekete, de lehet barna is. Nyaka rövid és vastag, ami széles, szögletes és húsos vállába mélyül. A földi típus mellkasa rövid, termete erős, hasa nagy, különösen a férfiaknál. Az asszonyoknál a mell fejlett, erősen kidomborodik, szinte derékig ér.

A földi típus karja kicsi és vastag, eléggé izmos, a keze rövid, az ujjai vastagok és erősek. A lába általában rövid és hajlamos a visszérképződésre. Lábfeje kicsi és kövér.