A jupiteri típus karaktere

Lényegesen optimista lévén a jupiteri típus sosem veszti el a reményét, mely hű társa boldog természetének.

Szíve fiatal, szelleme derűs, önbizalommal telt, s mindig kellemes gondolatai vannak. Kiváló képességgel tudja megóvni magát és sem a szerelemben sem az étkezésben nem esik túlzásokba. Sokra becsüli az életet, ezért vigyáz is magára. Tudja, hogy egyszer csak meg kell halnia, de képes elűzni a halál gondolatát.

érzékeny és érzéki lévén számtalan kísértésnek van kitéve, de képes uralkodni az érzékein és megszabni a vágyait. Szereti a jó ebédeket, a finom borokat és kiváló csemegéket, de inkább ínyenc mint nagyevő. Nagyon visszafogott, aki kritikus szemmel nézi a legkisebb túlkapásokat is. A jupiteri típus mindig tekintettel van a találkozások előzményeire, a konvenciókra, ritkán követ el hibát a protokoll ellen.

Egyszóval, jó a vendégének lenni. A jupiteri típus mindig eltalálja a hangot, hogy a gyerekekhez is kedves legyen, az asszonyokkal szemben udvarias, mindenkihez van egy jó szava, valamely találó megjegyzése. Nagyon előrelátó, békés és békítő, egyenes és igazságos lévén, a jupiteri típus engedékeny és hamar elfelejti a sérelmet. Néha még az emlékeit is.

A jupiteri típus ösztönösen tulajdonvágyó. A gazdagságot viszont nem annyira a harácsolás kedvéért óhajtja, mint inkább azért, hogy értékeit a köz javára fordíthassa. Szeret örömet szerezni és megelőzni a kellemetlenségeket. A pénz számára csak arra való, hogy megtöltse vele a zsebét s abból boldogságot hintsen maga körül.
A jupiteri típus ambíciós, de mindenek előtt fontos számára a jóhír, a megbecsülés, s ezt törekvései és képességei révén el is nyeri.

A jupiteri típus elővigyázatos, okos, visszafogott. S miként a lelke képtelen a vétekre, a környezetét is megfelelőnek akarja. Szereti a tágas, világos lakást, ahol szép tárgyakkal veheti körül magát. Gyönyörű szobrokkal, festményekkel, de szereti az ékszert és a parfümöt is. A színek közül a kék a kedvence, de a bíbort is kedveli. A lakása mindig tiszta és rendezett, külleme sosem hanyag, de mindig egyszerű, elegáns és jó ízlésű.

A jupiteri asszony méltóságteljes, komoly, elegáns, aki szeret reprezentálni. Napjainkban leginkább diplomatának, üzletasszonynak, főbb hivatalnoknak alkalmas.
Középtermetű, arányosan telt, kissé fennhéjazó, ugyanakkor jóindulatú és védelmező. A jupiteri típusú nő a ház bizalmas barátnője, ötven évesen is még kívánatos, hisz figyelmessége, jó modora és személyi varázsa fiatalossá teszik.

A jupiteri típus háziasszonyi erényeit viszont csakis magas rangú és nagy tiszteletnek örvendő személyek élvezhetik. Egyetlen más típus sem annyira szolgálatkész mint a jupiteri asszony, de csakis a magas hivatalnokok, a kiválóságokkal szemben. és megtalálja módját, hogy azok vissza is térjenek hozzá. Kiválóan ért a hivatalos dolgokhoz, az üzletvezetéshez, bármiféle adminisztrációhoz.

és e luxuskörnyezetnek megfelelően, maga is szereti a pompát, a csillogást: csakis drága dolgokat kíván és kiváló kedvteléseket.
A jupiteri típusú nő vidám és vakmerő, akiben könnyen megbíznak az emberek. Nem ismeri a bátortalanságot. Ha el akar érni valamit a legelképesztőbb dolgokba is képes belefogni, csakhogy sikere legyen. Bízik az esélyében. Ha magára marad viszont szenved. Mivel a jupiteri típusú nőnek szüksége van a társaságra, gyakran vendégeket fogad és szívesen jár látogatóba. Agya sosem fárad holmi képzelgésekkel, számára csak az érzékiség és a társadalmi ranglétrán való helyzet számit.

A jupiteri típus tehát intelligens, praktikus, mindig megvalósítja azt amit akar. A kis dolgokban nagyvonalú, de a nagyokban mindig ügyel a legapróbb részletekre is. Természetes vágyai elérésében számára minden méltányos.

A jupiteri típus eleve a sikerre és boldogságra született.

Sorolhatnám is a neves politikusokat mint Fr. Engels vagy J. B. Tito avagy XIV. Lajos, a franciák Napkirálya, vulgáris változatban pedig Madame Sans-Gene-t, avagy a prousti Swann szerelmét, Odette varázslatos alakját, ha nem épp az elbűvölő Charlus-t is, akire a páratlan regény - Az eltűnt idő nyomában, melyről csak felsőfokon szólhatok - bizonyos részlete alapján készült Swann c. filmváltozatában, Alain Delon egyébként kiváló alakításában, nemigen ismertem rá.

De ezek csak személyes példák, szubjektív vélemények. A példákat mindenki maga keresheti, ahogy önmagában is csak kritikus szemmel fedezheti fel a valós jellegeket.