A jupiteri típus külleme

Középtermetű, impozáns alak. A jupiteri típus fenséges, szőrös, szakállas. Járása ünnepélyes, nehézkes, mozdulatai párhuzamosak, jobbra, balra ingó mozdulatok. Arca telt, kissé húsos, széles, látszólag szögletes, de körvonala inkább a makkhoz hasonlítható.

A jupiteri típus homloka szép, arányosan magas és széles, jobbról és balról egy-egy hangsúlyosabb domborulattal. Sasorra kicsi, orrcimpái tágultak. Szája eléggé nagy, hullámos vonalú, ajka telt, csukott, a felső ajka kissé az alsóra hajlik, állkapcsa erős, álla kerek.

A jupiteri arc legfőbb jellemzője, hogy árad belőle az egészség. Füle eléggé nagy, lapos fülcimpával. A haja gesztenyeszínű, finomszálú és göndör. Hamar megőszül, korai kopaszsága pedig a feje búbján  jelentkezik először. A jupiteri típus koponyája szögletes, hátul kidomborodó. Közepesen ívelt dús szemöldöke találkozik az orrtő felett.
Nagy szeme szürke, kissé bandzsa, tekintette nyílt, nyugodt és derűs, mely igazságosságot és jóakaratot tükröz. A jupiteri típus arcbőre friss, pirospozsgás, nyaka erős, de elegáns vonalú.

Mellkasa kidomborodó, robusztus. Válla széles, izmos, karja erős és izmos, keze szögletes és telt. Lába nehézkes, lábfeje kicsi és erős.

A jupiteri típus hangja udvarias, harmonikus. Meleg, átható csengése kiváló szónokká teszi. Hanghordozása határozott, egyenlő és értelmes, akár komoly, akár jókedvű, mindig kellemes hallani.