A jupiteri típus magatartása

A jupiteri típus szembeszökő jellemzője a méltóságteljes magatartás. Mindig helyesen viselkedik, nemes magatartása tiszteletet parancsol. Olykor ünnepélyes, mintha olümposzi magasságból szemlélné a világot.

Ritkán arrogáns. Ha valaki eltér a megszokott tendenciáktól, a jupiteri típus inkább szenved és ilyenkor makk formájú arcát elcsúfítja a gőg. De joviális arckifejezése elrejti a szigorát.

Járás közben a jupiteri típus fenntartja a fejét s egyenesen előre tekint, mintha az eget kémlelné. A jupiteri típus mozdulatai közvetlenek, általában párhuzamosak. Ha beszél gyakran összedörzsöli a kezeit, mintha igenelné a mondottakat vagy örülne. Egyfajta folyton tomboló kifejeződni vágyás ez. így tesznek a jupiteri gyermekek is, mikor valami jó hírt hallanak vagy ajándékot kapnak: jókedvükben tapsolnak.

A jupiteri típus másik igen jellemző mozdulata, hogy hüvelykujját valahogy mindig rögzíti - s mert manapság már nem divat a nadrágtartó és mellény, a kabát gallérjába, a nadrágzsebbe de valahol csak megtámasztja, beakasztja. S ezt mindig egyformán, párhuzamosan, tükörképszerűen teszi, a jobb és bal kéz hüvelykjével.

Miként a haját is mindkét kezével simítja hátra. Minden esetre, mikor a jupiteri típus beszél valakivel, mindig körülményesen büszke pózba vágja magát.
Könnyen izzad, különösen a homloka. Korán serdül. Idővel meghízik és pocakos lesz.