A marsi típus karaktere

Bármit művel, jót avagy rosszat, a marsi típus mindent szenvedélyesen tesz, hatalmaskodva, hangosan, hogy érvényt szerezzen véleményének. Saját tetteit büszkén és gőgösen dicséri, másokét pedig lebecsüli.

A marsi típus mérge rettenetes, pusztító de hamar elmúlik. S mindez csak gyengesége álarca, hisz inkább zajos mint rossz természet. Szereti a fegyvereket, a katonai parádét, a harcot. Aktív hazafiként szereti a szülőföldjét, melyet képes bármily áron megvédeni.

és a marsi típus nem veti meg a szerelmet sem. A nőkkel szemben merész, de nem kitartó. A vénuszi alkatot kedveli, annak passzivitása és szépsége miatt. Nem tűri a csalást, a hazugságot. Shakespeare Otellója kiváló példa a marsi típusú emberre.

A marsi típus női változata fiatalkorában néha szép lehet, de nem késik elférfiasodni. Még serdülő korában kimutatja a temperamentumát: nem tűri a szülők ellentmondását. Ha elfogja a méreg, őrületesen felhúzza magát. A szerelme ijesztő, akár egy ostrom - mint Prosper Mérinée hősnője, Carmen szerelme. - áldozata jobbára egy vénuszi alkat, akit elbűvöl, de féltékenységével elijeszti. Ha pedig marsi típusúhoz megy férjhez, uralja azt és nyilvánosan nevetségessé teszi.

A marsi típusú nő semmitől sem fél. A bajban hűséges és nagylelkű, mindig betartja a szavát, szeret ajándékozni és nagyon büszke a méltóságára. Nem hazudik soha, de mindig neki kell legyen igaza. Szükség esetén tud verekedni is, tör, zúz mindent. Anyaként a hősiességig önfeláldozó.

Ruházatában szereti az élénk színeket, különösen a pirosat, a természetes szőrméket, az ékszereket.