A vénuszi típus intellektusa

A vénuszi típus fő jellemzője a kíváncsiság és a jó memória. De kíváncsisága, tudni vágyása nem intellektuális jellegű. Egyszerűen csak kíváncsi az új dolgokra, új embereket, általa még nem látott országokat akar megismerni. Egyfajta felületes kíváncsiság ez a vénuszi típusnál, mely a szépség és forma befolyása alatt áll.

Nagyon barátságos, jó kereskedő, szereti a világot és az élvezeteket. A vénuszi típus képviselőjét vonzza a társaság, a mondén események. Kedveli a jó minőségű, de feltűnő ruhákat, a mindenféle pompás kiegészítőket. A luxus híve, az értékes műtárgyak és ékszerek kedvelője - mindenütt ragyogni akar.

élénk szellemének köszönhetően, a vénuszi típusúak közt könnyen akad nagy tehetségű, kiváló művész, de sosem a lángész. A szépművészetekben, különösen a zenében remekelhet, előadóművészként sikeres lehet, egész a hírnév eléréséig. Nagyon szerencsés, de sikere általában felülmúlja képességeit.

A vénuszi típus memóriája kiváló, de amilyen könnyen megjegyez valamit, épp oly könnyen felejt is. Őszintén szólva, erőfeszítésébe kerül pontosan megjegyezni valamit, de szívesen teszi. Egyrészt, hogy ezzel valakinek örömet szerezzen, például jól tanul, hogy a szüleinek átnyújthassa a kitűntetését, de aztán hamar visszaesik szokott nemtörődömségébe. A komoly olvasmány elaltatja, valami igényes munka, a pepecselés elfárassza.

A vénuszi típus nem tűri a magányt, hisz elszigeteltségében is kizárólag szentimentális dolgokról ábrándozik, így hamar elunja magát.
Végül is csak az élet számít neki. Ha beteg, nehezen viseli el, mert nagyon is jól érti a halált.