A vénuszi típus karaktere

A vénuszi típus irtózik a harctól, a büntetéstől, a fáradtságtól, a bajtól, a zűr-zavartól. Nagyon őszinte, becsapható, így inkább a békét és nyugalmat kedveli. Nem gondolva a holnapra, könnyelmű, optimista, mindent rózsaszínben lát. Az örömök és gyönyörök utáni vágya viszont önzővé teheti.

Kirobbanó életkedve és társaság szeretete kellemes és udvarias társsá teszi. Humánus, érzékeny, gyöngéd, figyelmes és irgalmas karakter, mely többféleképp megnyilvánulhat. A vénuszi típus könnyen nevet és könnyen sír, nagylelkű és tékozló, olyasmit is megígér amit nem tud betartani, de szívesen, számlálás nélkül elajándékozza a saját értékeit.

A vénuszi típus szókimondó és heves, ő az örök szerelmes, aki arra született, hogy elbűvöljön, hogy hódítson.

A vénuszi nő minden tettét a szerelem lelkesíti. Ő egyszerűen csak szeret, de gyöngédségét elpazarolja. Csak akkor boldog, ha környezetében mindenki élvezheti a szeretetét. Ő az ideális asszony akit feleségül kell venni, mert erényét és báját adja cserébe. A vénuszi típusú nő azonosul azzal, akit szeret, és azt képes is boldoggá tenni.
Míg a holdi típusú nő képzelete fejlett és igényes, a jupiteri típus folyton társadalmi és mondén hiábavalóságokon töri a fejét, a vénuszi típus kizárólag a meghitt boldogság megvalósításáról ábrándozik. Csak azt kívánja, hogy szeressék s ezért hűséges feleség marad, feltéve, hogy otthonukból elűzik az önmegtartóztatást és a közönyt, amit egy férj olykor nehezen fogad el.

A vénuszi asszony sosem elhanyagolt, sem morálisan, sem testileg.
Nagyon kedveli a virágokat, a parfümöket és ékszereket. Szereti az afrodiziákumokat, a pezsgőt s minden hasonlót. Szívesen rendez díszebédeket, ünnepségeket és mindig megtalálja a módját, hogy kis meglepetésekkel kedveskedjen a szeretteinek. A vénuszi típusú nő szép és kedves, aki mosolyával mindig meghozza a békét. Teljes szívét és gyöngédségét a családi tűzhelynek és a gyermekeinek áldozza.

Ide, természetesen leginkább a Miloi Vénusz illik és a festészet remekei, megannyi Vénusz és lustálkodó odaliszk vagy épp Rubens: Helene Fourment c. alkotása,  de a jellemvonások érzékeltetésére hadd említsem Don Juan regényes alakját.