A vénuszi típus magatartása

A vénuszi típus magatartása közömbös, fásult és hanyag. Szeret kötekedni és kokett. Jó színész, aki a kiváló beszédkészsége és önzése folytán könnyen játszik mások érzelmeivel. A vénuszi típusú férfit szeretik az asszonyok. Hódító, hiú, mégis csupa emberség és tisztesség. Szerencsés, ragaszkodik a világhoz.

A vénuszi típus női változata nyugodt, s ez a nyugodtság magabiztossága, varázsa és szépsége tudatából fakad, nem pedig a társadalmi helyzete biztonságából, mint a jupiteri típusnál. Mozdulatai mindig kecsesek, finomak, de ugyanakkor némi nemtörődömséget, hanyagságot is sejtetnek, mely sajátos érzékiséggel vegyül.

A vénuszi nő mindig kissé előre nyújtja a nyakát s kedvesen, egyenest az ember szemébe néz, ami mindenkiben természetes rokonszenvet kelt iránta.

Beszéd közben szeme mindig mosolyog, hiszen a gondolatai sosem sötétek, sosem harcos jellegűek. Alkatának köszönhetően, a vénuszi típus könnyen és jól táncol, de kiváló énekes is. Hangja meleg, gyöngéd és érzéki. Hangneme elbűvölő, különösen ha partnere fülébe suttogja a szavait.