Vénusz - A Bika jegy bolygója

A Vénusz jele egy kör egy kereszten, melyből kiolvashatjuk, hogy a szellem az anyag fölött áll. Az asztrológiában a Vénusz princípium kapcsolatot teremt a különböző síkok, az emberben rejlő szellemi és anyagi hajtóerők között. E princípium célja az ellentétes harmonikus összeillesztése, a férfiúi és női, a szellemi és fizikai erők kiegyenlítése.

A Vénusz bolygó a Bika és a Mérleg csillagjegyek ura. ám ha a földi jegyű  Bikában még jobbára ösztönös a keresett harmónia, még inkább érzéki benyomásokra reagál, a levegő jegyű Mérlegben ez majd inkább szellemi, esztétikai szinten jelentkezik.

Vagyis, a fizikai értelemben vett kielégülés inkább Bika-Vénusz esetében fontos, ahol a Bika a test, a megállapodottság, a biztonság és élvezet iránti vágyát szimbolizálja, a Mérleg-Vénusz esetében pedig az emberekkel való kapcsolatban, a megértési lehetőségekben találja meg a kielégülést.

A Vénusz, szelektív princípiumként, egyrészt harmóniát és egyensúlyt igyekszik teremteni az életünkben, másrészt pedig meghatározott, kizárólag szubjektív kritériumok alapján válassza az érzéseinknek leginkább megfelelő lehetőségeket. Ilyen értelemben a Vénusznak szerepe van az ízlésünkhöz is. A Vénusz és a Mars közösen teremtik meg kapcsolataink és viselkedősünk alaptónusát.

A Vénusz asztrológiai üzenete

Aki ért a horoszkóphoz, a Vénusztól kap felvilágosítást arra, hogy miként teremtsen kapcsolatot valakivel és mit várjon el attól; hogy milyen típusú emberekkel jön ki jobban és melyeket inkább kerülnie; hogy mit talál szépnek, értékesnek s mire van szüksége az önértékelése fejlesztéséhez s mi az ami értéket ad életének; hogy mi adja meg számára a személyes biztonságérzetet; hogy mi okoz neki örömet és beteljesülést; s hogy mennyire képes kapcsolatot teremteni, másokat megismerni ugyanakkor ő maga mennyire odaadó, megérető másokkal szemben, mennyire tud másra is odafigyelni és elfogadni a másikat.

ám ha valaki nem tud olvasni a csillagokban, ezek a kérdések már csak a puszta felvetésük révén is segítséget nyújthatnak az önismerethez, az embertársaihoz való pozitív közeledéshez, az optimális kapcsolatteremtéshez.