A Mérleg nő jellemvonásai

A Mérleg nő disztingvált megjelenése hamar magára vonja a figyelmet. De ízlésesen öltözik is. Nagy súlyt helyez arra, hogy elegáns legyen. Szereti az ékszereket, a finom parfümöt és általában a luxust.

Naphosszat elnézegetné magát a tükörben, hogy milyen szép s elvárja, hogy mások is folyton csodálják. Mindig a figyelem középpontjában akar állni, ragyogón, mint egy ritka gyémánt. Elragadó jelenség.

A teljességre tör, de nem veszti el kritikai érzékét. Ha észre veszi, hogy nem képes uralmi a társaságot, mégis megsértődik. Tanácsokra nincs szüksége, még kevésbé utasításokra. Mindent a saját feje szerint tesz. Viszont mindig megőrzi a hidegvérét. A pénzt nem kedveli, de tudja, hogy csak azzal veheti meg amit akar. A szép minden megnyilvánulása érdekli. Szereti a művészeteket, különösen a jó zenét, de az építészet sem áll távol tőle. A Mérleg nő nagyon sokoldalú, s gyakran elbűvölő és hódító is.

A Mérleg nő temperamentuma

A Mérleg nő nem tűri, hogy bármiben is sürgessék. A legszélsőségesebb helyzetekben sem esik pánikba. Ezzel együtt, a mérleghez hasonlón, folyton ingadozik a depresszió és a jó hangulat között.

A Mérleg nő érzelmi élete

A Mérleg nő eléggé felületes érzelmeiben, de ért a szerelem mesterségéhez. Az igazi férfiakat kedveli, akiket könnyen képes meghódítani, de ha ráun, hamar ejti is egy újabb kaland kedvéért. Olyakor ijesztő ez a hirtelen hűtlenség, mely nem mindig  pontosan érthető. Szereti a befolyásos férfiakat, de mindent színjátékként vesz, szereti a hatáskeltést. A szex nála minden esetre művészeti rangot nyer, hiszen ismeri saját vonzerejét. Nagyon nőies, szereti a szerelmi játékokat. Az állatiasságot és durvaságot viszont nem tűri. A Mérleg nő érdekessége az a kettősség, hogy bár a teste végleteket hajszolná, értelme folyton mérsékeli.

A Mérleg nő családi élete

Mivel a Mérleg nő számára a férj elsősorban a kísérőt jelenti, aki mellett megjelenhet a társaságban, alaposan megnézi ki legyen az. A Mérleg nő rendkívül igényes a párválasztásban. Jövendő férjének olyan tulajdonságokkal kell bírnia, melyeket csak ő képes felfedezni, ezért nehéz is alkalmazkodni az elvárásaihoz.