Nyilas

A Nyilas jellemzése

(Sagittarius, November 23 - December 20)

A Nyilas a csillagjegy az állatöv kilencedik jegye, egyben az állatöv második kettős jegye, november 22 és december 20 között. Ez az időszak az ősz vége, ekkor a legrövidebbek a nappalok és a leghosszabbak az éjszakák. Az előző jegy, a Skorpió küzdelmei és válságai után a Nyilas idején visszatér a csend, a belső harmónia.

A természet elhal, az eső, a hó halotti lepelként hat a kopár mezők és lombtalan fák fölött. De a halál után jön az újjáéledés. A Nyilas a remény embere, aki hinni tudja, hogy életünk nem céltalan, nem egy mindennek kiszolgáltatott mechanikus világban élünk, hanem része vagyunk a világegyetemnek, melyet igazságos, értelmes erő éltet.

Uralkodó bolygója Jupiter, másodlagos ura Neptunusz. Háza a 9., mely bizonytalan, mozgékony ház. Kettős jegy, mely sokoldalúságot hordoz magában. A Jupiter testileg, lelkileg ösztönzi a védelmében álló jegyet, újabb és újabb kihívások keresésére buzdítja.
A Jupiter uralta Nyilas annak a reménynek a kifejezője, hogy mindennek legyen valamely belátható és igazságos oka és legyen valamely magasabb rendű erő, mely sorsunkat irányítja.

A Nyilas eleme a tűz, változó, hasonuló jegy. Mint a tűz elem harmadik és utolsó jegye, a Nyilas fáradhatatlan természetű, fizikai és szellemi szempontból egyaránt kifogyhatatlan erejű, aki másokat is képes lelkesíteni. A tűz elem melegséggel, szenvedéllyel gazdagítja a Nyilast.

Az állatövben a Nyilas szemben álló jegye az Ikrek, melynek intellektuális beállítottsága a Nyilasnál kihangsúlyozódik, magasabb szellemiséggé válik, ami bölcselkedésre, megfontolásra készteti a jegy szülöttét. A kockázatok visszautasítására, elfojtására, mígnem képes belenyugodni, hogy minden úgy jó, ahogy van.

Talizmánköve a türkiz. Ásványai, fémei az ón, cink, bronz, ametiszt, berill, zafír. Napja a csütörtök, szerencseszáma 2 és 7, kedvenc színe a bíbor, erogén övezete a comb, a csípő, a haj. Kedvenc tartózkodási helye a szabad természet, tágas terek, kilátás a zöld vidékre, dombos tájak, kukoricaföldek.