A Szűz férfi jellemvonásai

A Szűz csillagzat férfi szülötte megfontolt, lelkiismeretes ember. Logikus gondolkodása mindig felülkerekedik az ösztönein. Folyton tanul, képezi magát, érdekli mindaz ami új.

Szerény, mérsékelt ember, aki sosem dicsekszik s épp ezért, környezete ritkán ismeri el erényeit. Megfontoltan és szépen beszél. Mindig barátságos s még akkor is képes megőrizni a nyugalmát ha valaki megharagítja.

Nagyszerű barát és jó tanácsadó, de nem tűri a végleteket, mindezt mástól is így várja el. A Szűz férfi képtelen hiába való bókokat osztogatni. Kiváló intellektusa révén a szellemi elfoglaltságok felé hajlik, minden érdekli ilyen szempontból, de miként a Szűz nő, a férfi is hajlamos a látszat és az anyagi helyzet után megítélni az embereket. Mivel nagyon igényes a barátai megválasztásában, eléggé magányos marad. Jó politikus, tudós vagy  más hasonló értelmiségi lehet, de mindig óvakodnia kell a hatalmasoktól, akik nem könnyen viselik el visszafogottságát.

A Szűz férfi temperamentuma

A Szűz férfi, mivel tudja, hogy ideges vérmérsékletű, a nyugalmat keresi. Nem szereti a társasági életet, a hangos mulatozást. ösztönösen óvakodik minden kellemetlenségtől, sosem keveredik kockázatos kalandokba. A Szűz férfi számára az egészség mindennél fontosabb, ezért kedveli a friss levegőt, a reggeli sétákat, a kirándulásokat. A munkahelyén bármily döntés előtt előbb alaposan megfontol mindent. Számára  legfőbb a kötelesség, épp ezért, általában nem jut el a legmagasabb pozícióba.

A Szűz férfi érzelmi élete

A Szűz férfi számára a nő azt a nagy érdekességet jelenti, melyet mindig érdemes tanulmányoznia. A Szex nem túl fontos számára, de ha már addig jutott, feltétlenül boldoggá akarja tenni a partnerét. De a Szűz férfi sosem kezdeményez, hagyja, hogy őt válassza ki valaki. és ha az jó megjelenésű és értelmes is, nyert ügye van. Nagyon fontos, hogy a választotta mindig pontos legyen és sose keveredjen más kalandba. Nem tűri a közönségességet, ezért mindent jó előre tanulmányoz, nehogy ilyesmi előforduljon. Félénksége gátolja, hogy bókolgasson, de értelme révén hamar kitalálja mit vár el tőle a partnere. Bár elfogadja a rámenős nőket, az esztétikum intim kapcsolatukban sem veszhet el.

A Szűz férfi családi élete

A párválasztásban a Szűz férfi meglehetősen romantikus, mégis alaposan megfontolja kivel köti össze az életét. Figyelembe veszi a társadalmi és anyagi helyzetet, majd valóságos tesztelési folyamatnak teszi ki a kiszemelt hölgyet, hogy az valóban jó anya, kiváló háziasszony, kifogástalan feleség lesz-e, s ha végre döntött, sajátos, egész rendkívüli módon kényezteti majd a feleségét. Családjának igyekszik kifogástalan társadalmi és anyagi biztonságot nyújtani. Csakhogy szereti jól meggondolni mire költ, ezért egy Szűz férfi felesége sosem költekezhet kedvére és nem is keveredhet romantikus kalandokba. Igaz, nem is szorul rá, mert a férje figyelmessége mindenért kárpótolja. De épp igényessége miatt, a Szűz férfi, miként a nő is, csak igen későn, vagy egyáltalán nem alapít családot.