Az otromba jellem

Az otromba ember hamar kitűnik tolakodó, ízléstelen bohóckodásával. A munkahelyen az otromba nem átallja végigtapogatni a kolleganőit, avagy ha épp nőről van szó, a férfiakat, a takarítóembertől az irodafőnökig. Társaságban az otromba feltűnően nagyhangú, ha ketten beszélgetnek, mindig közbeszól.

A színházban akkor tapsol mikor mások már abbahagyták, ha pedig mindenki elbűvölten élvezi az előadást, az otromba hangos megjegyzést tesz vagy kifütyüli a darabot. Ha még ez sem elég, hangosan felböfög, hogy mindenki figyelmét magára vonja. A piacon minden árút végigfogdos, belekóstol amibe csak lehet, beleharap a gyümölcsökbe s közben csámcsogva ócsárolja a portékát, lebeszélve a vásárlókat.

Az utcán az otromba beleköt az ismeretlen járókelőkbe is, s ha valaki szemlátomást siet, megszólítja és mindent elkövet, hogy feltartóztassa. A hivatalos helyeken, törvényszéki tárgyalásokon vagy politikai gyűléseken mindig annak gratulál, aki épp vesztes. Ha meg társaságba megy a legújabb hölgyismerősével, mindenkinek siet tudtára adni, hogy milyen nagyszerű szexpartnerre akadt. A szépségszalonban vagy a fodrásznál mindenhová benyit, bekukucskál a hajszárító alá mintha a hozzátartozóját keresné, majd látva az idegen rettenetét, olyan fülsiketítő hangon kér bocsánatot tőle, hogy a szalonban mindenki felfigyel.

Az otromba az illatszerboltokban minden tartály csapját megnyitja s mire a kereskedő odaér, már jókora kárt okoz az illatszerkészletben. De erre csak felvihog, hogy ő csak kis itókát keresett de nem tudta, hogy az olyan értékes folyadék, mert már tökrészeg.
Az otromba ember általában nem veszi észre, hogy magatartása helytelen, ezért jobb nem vitába szállni vele.