Bika - Mérleg párhoroszkóp

A Bika és a Mérleg csillagjegyet a Vénusz bolygó uralja, ami meghatározza szépérzéküket, vonzódásukat az élet örömeihez. Hasonlóságuk alapján kapcsolatuk eleinte szépnek ígérkezhet, később mégis. A Mérleg amúgy is több csillagjegy szülöttével  jól összefér. De nem mindegyik csillagjegy képviselője képes tartósan összeférni olyasvalakivel aki nem tiszteli ohajait, elvárásait. Bika és Mérleg között is sok nézeteltérés adódhat.

Ha a Bika megbízható, türelmes és odaadó a Mérleg meg tapintatos, figyelmes és alkalmazkodó is, a föld jelű, biztonságot kedvelő Bikát kihozza sodrából a határozatlan Mérleg pontatlansága.

Bika - Mérleg szerelmi horoszkóp

A romantikus és társaságkedvelő levegő jelű Mérleg pedig faragatlannak tartja a józan eszű, merev Bikát. A Mérleg, nyugalma érdekében azonban áldozatra is képes. Ha gondja akad, inkább elkerüli és kivárja amíg a helyzet magától kiegyensúlyozódik, mintsem maga tenne valamit a harmónia érdekében. S meglehet, hogy a folyton tevékeny Bika, aki munkája eredményét otthona kényelmében, sőt, pompában juttatja kifejezésre, észre sem veszi az ingatag Mérleg vívódását, aki boldogsága érdekében óvakodik a vitától, túlzott feszültségtől.

Mígnem a békés természetű és alkalmazkodó Mérleg enged a vele született hajlamának, hogy a luxus és kényelem érdekében kitartson a Bika mellett, aki örül, hogy kényelme biztosításával kifejezheti iránta a szeretetét.

Bika nő és Mérleg férfi kapcsolata

Mindkét jegyet a Vénusz bolygó uralja, így közös vonásuk a szépség, az elegancia. Mindketten szeretik a kényelmet, értékelik a pompát. A Bika nő szép, kellemes jelenség, amit a Mérleg nagyra értékel. A Mérleg férfi jó megjelenésű, udvarias. Nyugalmat sugárzó tekintete első pillantásra vonzza a biztonságot kedvelő Bikát, aki általában maga választja meg a párját. Jó összeférhetőségük alapján, kapcsolatuk tartós lehet, amennyiben a féltékeny és kisajátító hajlamú Bika visszafogja túlzott birtoklási vágyát, az ingatag  Mérleg pedig  nem válik túl felületessé.

A Bika hibája, hogy mindent alávet vágya teljesülése érdekében. A Mérleg férfi végtelenül nagylelkű. Rendkívül józan, logikus gondolkodású. Békés természete és alkalmazkodókészsége révén jó és tartós kapcsolatra számíthat a céltudatos Bika jegyűvel. Különösen, hogy mindketten elnézők saját hibáikkal szemben és nyugalomra vágynak.

Bika férfi és Mérleg nő kapcsolata

Bár a Bika föld jel a Mérleg pedig levegő jel van esélyük a jó párkapcsolatra. Összeférhetőségük alapja közös patrónusuk, a Vénusz Bolygó befolyása alatt kialakult érzelmi hasonlóságuk. A hiszékeny és könnyen befolyásolható Mérleg nőt elbűvöli az erős és szép Bika férfi. A Bika jegyben született társaságkedvelő, kellemes társ. A Mérleg pedig nehezen viseli el a magányt. Amint házasságra gondol, a romantikus Mérleg nő előre megtervezi esküvője minden mozzanatát, a nélkül, hogy arra is gondolna, mi lesz az után. A Mérleg végtelenül nagylelkű, csak arra figyeljen, hogy ez az érzés valós legyen és ne csak eszköz, hogy megvásárolja társa szerelmét.

A Bika érzelmileg hűséges társ, ha túlzott érzékisége, erotikus hajlama olyakor házasságon kívüli kalandba sodorja, hamar megbánja, anélkül, hogy lelkileg megviselné. Különben őszinte és tapintatos, és a vitáktól óvakodó Mérleg ugyanolyan tapintatosan kerüli az összetűzést. Szerencsére a Bika ritkán kockáztat, érzelemben, tettben egyaránt. Akkor is csak hosszas megfontolás után. Tettei előre láthatók, rutinszerűek. A Bika jegyű higgadt, békés alkat, aki módszeresen, tapintattal mindnet megold.

Bika - Mérleg családi horoszkóp

A családi életben a Bika és a Mérleg jól összefér. Mindkettő szereti a szépet, a kényelmet. Életszemléletük is megegyezik, így összeférhetőségük megalapozott. A Bika tudja miként tartsa be a jólét és stabilitás, valamint a birtoklási vágy és kapzsiság közti határvonalat, mind az anyagi javak, mind a személyek, a szellemi és lelki értékek, vagy bizonyos helyzeteket illetően. A Bika mindent elkövet, hogy családja jómódban éljen, még válságba kerülve, a legmostohább körülmények között is képes tapintatosan viselkedni.

A biztonságérzet igénye teszi hűségessé. A Mérleg pedig legalább olyan tapintatos és nyugodt társ. A Bika szülött mellett épp a Mérleg lehet az eszményi feleség, amennyiben a Bika figyelemmel és megértéssel övezi. Veszélyt csak az jelent, hogy a naphosszat munkájába merülő Bika megfeledkezik arról, hogy a kényelmet nemcsak az elegáns otthon, a bőség jelenti, hanem az érzelmi törődés is: a szellemes és általában művelt Mérleg kellemes munkára, fényűzésre született, aki szereti ha a társa dicsekszik vele. S amennyiben a Bika - férj talál időt törődni lustaságra hajló Mérleg-felesége foglalatosságaival is, eleve megelőzi annak tétlenségre hajló hangulatát.

Bika - Mérleg páros viszonya a gyerekekkel

A Vénusz bolygó által uralt Bika és Mérleg szülött általában kiegyensúlyozott kapcsolatban él, ami jó hatással van gyermekeikre. A Bika jegyű végtelenül kedves, gyéngéd szülő, aki képes könnyen és gálánsan kifejezni érzelmeit gyermekei iránt. A Mérleg pedig, aki már gyermekkorában örül, ha másnak kedvére tehet, legalább annyira odaadó és gyengéd gyermekei iránt. Fontos, hogy felnőttként a Mérleg megtanulja az önálló gondolkodást.

A Mérleg szülött általában sok adottséággal születik, a környezetétől függ, hogy azokat milyen mértékben képes kihasználni. Ám a békés légkörben, érzelmi biztonságban felnőtt gyermekek felnőttként gyakron úgy vélik, hogy nekik minden  kijár. Ezért az olyan oaadó és nagylelkű szülőknek mint a Bika és a Mérleg ügyelniük kell arra, hogy ez a biztonság ne váljon túlzott birtoklási vággyá, ne tegye őket önzővé.

Szerencsére a Bika minden jósága mellett szigorú szülő, aki mindig tudja mikor mit kell tennie, mennyit adnia. A határozatlan Mérleg pedig mindig szívesen hárítja társára a döntést, így gyermekei kérelmének az elbírálását is, ha azok, például, túl drága játékot, lehetetlen engedményt kérnek.

Bika - Mérleg munkaviszony és hivatás

A Bika és a Mérleg jól összeférhet. Mindketten élvezik a luxust, a kényelmet, de azt is tudják, hogy azért meg kell dolgozniuk. A Bika szülött munkabírása hosszú távon sem csökken, így nem is érti, mások miért dőlnek ki a sorból. Meglehet ezért nem bízik másokban, még partnere munkáját is ellenőrizni akarja. Ez viszont sértheti az amúgy sem magabiztos Mérleget. Azt viszont jó néven veszi, hogy a Bika - társ sosem kockáztat, tettei következményeit mindig előre kiszámítja.

Céljuk közös: mind a Bika, mind a Mérleg szereti az otthon kényelmét, melyet patrónusuk, Vénusz bolygó azzal is megtold, hogy ne legyen kedvük fáradozni,  gürcölni érte. Van aki a Mérleg jeggyel társítja a puhányságot, lustaságot és semmittevést, pedig nem így van. Meglehet, óvakodik a nehéz munkától, de ha abban érvényesítheti kreativitását, még a legkellemetlenebb és legnehezebb munkakörülményeket is vállalja. Inkább abból ered a megbélyegzettsége, hogy nagylelkűségében szívesen meghallgatja mások gondjait, türelmesen osztozik barátai örömében, bánatában, így úgy tűnhet, hogy semmit sem tesz, pedig a Mérleg igenis nagyon aktív s bárminek mondható csak épp időfecsérelőnek nem. És a folyton dolgozó Bika értékeli munkaszeretetét.

A kényelmen túl, a Mérleg szülött hajlik a túlzott nagyvonalúságra, ami azonban serkentő is lehet: a Mérleg gyakran  bámulatos karriert fut be, amit a Bika nem annyira társadalmi, mint anyagi szempontból értékel benne. S ha a Bika képes bármilyen körülmény között, egymagában is húzni az igát, a Mérleg szülöttnek szüksége van a kellemes légkörre. Az akadékoskodó, kicsinyes munkatársak vagy egy túl főnökösködő vezető, aki nem hajlanó elfogadni a Mérleg munkaritmusát, még egészségét is veszélyezteti.

A Mérlegnek munkahelyén is szüksége van a harmóniára. Különösen, hogy hajlamos művészi dolgokkal foglalkozni, eredményes lehet a divat világában, a szépségápolásban. Ambiciózus, de vezető szerep vállalását jobb ha megfontolja. És a szintén a Vénusz védnöksége alatt álló Bika ebben is társa lehet, aki gyakran remekel a szépművészetekben. Méginkább sikeres lehet a gazdasági életben, jól bánik a pénzzel, így a bizonytalan Mérleg számíthat rá.