Bivaly

A Bivaly Yin-hatású jegy. Mert a feláztatott rizsföldekből született. Küllemében ez gyakran testes, közepes termetet, erős izomzatot jelent. Arca kerek és komoly. Fizikai ellenállóképessége kitűnő, jó egészségnek örvend.

Látszólag nyugodt, elmélkedő típus, aki folyton önmagával van elfoglalva, lelkileg mégis ingadozó, viselkedése a környezetétől függ. Önbizalma jó, mégis fél a kudarctól. Optimista, társaságkedvelő, szívélyes ember, aki tevékeny életet él, vállalkozásaiban gyakorléatias és hatékony.

A Bivaly eleme a Víz. A világegyetemre ható öt fő erő, a születés órájától függően, a kínai zodiákus minden egyes jegyében másként színezi a szülött típusát. A Bivalyhoz a Víz elem tartozik, mely inkább hideg, magába forduló jelleget, mint alkotó hajlamot kölcsönöz a szülöttnek. A Bivaly olyan mint az állóvíz, mely elrejti a mélység titkait.

Bika

A Bivaly a téli napforduló szülötte. Északi eredetű. A kínai mitológiában a Bivaly a hosszú élet szimbóluma. A hagyomány szerint évezredekig is elélhet. A nagy filozófus, Lao-Ce, Bivaly hátán járta a hegyi utakat, a halhatatlanságot keresve. A titokzatos Bivaly útját nem könnyű követni. A Bivaly a gabonatermesztők legfőbb segítője, a földművesek néma szolgálója s egyben alkimistája, aki a jövendő termés érdekében megmunkálja, felássa a földet. Munkáját igyekszik mindig jól végezni. A lassú és nyugodt, makacs és kitartó Bivalynak semmi és senki sem állhatja útját. A Bivaly a termékeny föld jelképe, melyben minden talajforma párosul. A Bivaly, mint a buja és nyugalmas rizsültetvények földje, mozgalmas belső életet takar.

Az emberi civilizáció történetében a bivalyt minden nép az ember értékes segítőtársaként tiszteli: a Bivaly könnyedén húzza a megrakott szekeret, megmunkálja a termőföldet és meghódítja a szűzföldeket, de mindig békésen és rendíthetetlenül halad előre.

A Bivaly életútja

A kínai hagyomány szerint minden jegy szülöttének,így a Bivalynak is, négy korszaka van. A Bivaly gyermek- és ífjúkora gondtalanul telik. A tanulás és munka lefoglalja minden idejét. Felnőttkorba érve gyakran érzelmi túlkapásokba keveredik. Képtelen felfogni mások érzékenységét, inkább kigúnyol minden meghatódottságot. Öreg korára viszont megnyugszik, és dolgos élete következtében anyagilag is megalapozott. Ekkor már elnézőbb másokkal szemben és szívesen gyakorolja a megbocsátás erényét. Kedvenc tartózkodási helyei a frissen szántott határ, a csendes tavak vidéke, az elhagyatott, csendes vidékek.

Színe a zöld. Kedvenc növényei a kakukkfű, repkény, zsálya, valamint a bazsaróza és ibolya virága. A Bivaly drágakövei: alabástrom, korall, jáde, smaragd. A Bivaly jegyű szülött jellemvonásai.

A BIvaly jellemvonásai

A Bivaly csillagzat alatt született ember fő jellemvonása a stabilitás és a tekintélyesség. Életeszménye az anyagi biztonság. A Bivaly munkaszerető, csendes és türelmes, nyugodt, kiegyensúlyozott és visszafogott, de makacs is és túlságosan merev, nehezen kezelhető. Önkényes alkat, akiből hiányzik a tapintat. Rossz játékos. Nehezen fogadje el azt, ami nem felel meg saját elképzeléseinek. Önmagával szemben mindig elnézőbb, mint másokkal. Munkájában becsületes és kitartó, felelősségtudata erős. Úgy ragaszkodik érdekeihez, hogy senkit se sértsen meg. Munkahelyén általában alapemberként tartják számon, aki határozottságával, becsületességével és kiegyensúlyozottságával kivívja a tiszteletet, sőt, csodálatot. Legfőbb számára a tiszta lelkiismeret. A pénzt illetőn takarékos, előrelátó, bár kissé fukar. Boldog, ha családját megvédheti az anyagi gondoktól. A szerelemben hagyománykedvelő, nem szereti a flörtöt a szeretett személyhez, családjához rendkívül hű, otthona, bár nem fényűzó, mindig tiszta, rendezett. A Bivaly mindig saját erejére támaszkodik, sosem kér segítséget.

Szerencséje akkor van, ha télen születik, mivel nyárom van a legtöbb tenni való a földeken s amilyen becsületes a munkában, nem tudja hol vonjon határt, mikor pihenjen. A természettel való kapcsolata létfontosságú, kedveli a kertgazdálkodást, a nyugodt foglalatosságokat. Szeret ásni, de ha körülmények engedik, akár a szűzföldeket is képes megmunkálni. Csak nem tűri, hogy hibáztassák valamiért, hogy ellent mondjanak neki, vagy, hogy tömegbe szorítsák. Dühkitörései ritkák, de akkor fergetegesek, mert úgy érzi, méltánytalan helyzetbe került. Épp ezért csendes, sokat eltűr másoktól. Memóriája nagyszerű, hidegvére csodálatra méltó.

A Bivaly szülöttre jellemző foglalkozások A Bivaly kiváló pénzügyi szakember. Lehet jó közgazdász, pénztáros vagy könyvelő, de műépítész is. Amennyiben bankár, neve hitelt jelent, hogy cége nem jut csődbe. A Bivaly nagy művészi hajlammal bír, különösen a festészetben és a szobrászatban tűnhet ki.

A Bivaly kapcsolata a többi jeggyel

A Bivaly által uralt évek

1901 február 19 - 1902 február 7
1913 február 6 - 1914 január 15
1915 január 25 - 1926 február 12
1937 február 11 - 1938 január 30
1961 február 15 - 1962 február 4
1973 február 3 - 1974 január 22
1985 február 20 - 1986 február 8
1997 február 7 - 1998 január 27
2009 január 26 - 2010 február 14
2021 február 12 - 2022 január 31
2033 január 31 - 2034 február 18