A Nyúl (Macska) kapcsolata a kínai horoszkóp többi jegyével

Nyúl - Patkány

A Nyúl (Macska) és Patkány szülöttek mindketten a nyugalom és béke hívei. A szélsőséges helyzeteket nem kedvelik, a feszültségekkel szemben fegyvertelenek. A Patkány aggályossága hasonló a Macska gyanakvásával, óvatosságával, a Macskát pedig dühíti a Patkány folytonos bírálgatása. A szerelemben a Patkány nem érti az álhatatlan, mégis biztonságra vágyó Macska kettősségét. Baráti kapcsolatuk viszon t jó, a kölcsönös tisztelepen alapszik. Üzleti téren, a felszabadult légkörben nagyszerű munkaviszony alakulhat ki Macska és Patkány szülött között.

Nyúl - Bivaly

Jó viszony. A nyugalomra, biztonságra és harmóniára vágyó Macska mindezt megkapja a segítőkész és megbízható Bivalytól. Ha Macska olyakor mégis elcsapong, csak önbizalma serkentéséért teszi, a Bivaly pedig nem gyanakvó, feltétlenül hűséges partneréhez. A kémkedés ellenkezne elveivel. Ebben a kapcsolatban jó ha a függetlenebb természetű Bivaly az aktívabb fél, aki ellenállóbb a nehézségekkel szemben, különösen ha a hajlékonyabb Macska tanácsokkal látja el. A Bivaly egyenessége, szókimondása a Macska bizonytalankodását is kiegyensúlyozza, ami az érzelmi életben hasznukra van, de üzleti téren csak akkor társuljanak, ha akad egy Tigris jegyű partnerük, aki vállalja helyettük is a kockázatokat.

Nyúl - Tigris

E két ragadozó viszonya aligha alakulhat jól, mert nem bíznak meg egymásban. A A Nyúl (Macska) diplomáciája nem elég a harmónia kialakulásához. Mindketten szabadság - és kényelemszeretők, mindketten veszélyesek az esetleges zsákmányra, ha nem is egyforma mértékben. Az éj leple alatt olykor szívesen elkalanhoznak a tűz melege mellől, nem tanácsos bezárni egyiket sem. Ha a Macska a kevésbé aktív partner, gondoskodik az otthon kényelméről s diszkréten visszafogja a nagy kockázatot vállaló Tigrist. Ám a Tigris felbőszül, ha a Macska ellenőrizni akarja. Okos enged... s mint a kínai hagyomány is tartja, a Macska inkább felmászik a fára, csakhogy megmeneküljön. De az utolsó szó csak az övé, mígnem hízelgésével az ujja köré csavarja a Tigrist.

Nyúl - Macska

E kettős jegy szerencsés viszonyt eredményez. Mivel békeszeretők, a nézeteltéréseket már csírájában elfojtják, hogy a harmóniájuk teljes legyen. Kapcsolatukban legfeljebb az zavaró, hogy nincs semmi ami lendítene rajtuk, s a végén szépen dorombolva átalusszák az életet. Ha azonban a zodiákusuk szerint egyik ambiciózusabb, a másik pedig megmarad otthonülőnek, akár a tökéletes házasság példaképe lehetnek. Otthonuk olyan hely, ahova bátran menekülhetünk szükség esetén, hacsak nem épp túl mélyen alszanak. Gazdasági szempontból is kielégítő az együttműködésük.

Nyúl - Sárkány

Jó párkapcsolat, bár Macska és Sárkány szülött között adódhat nézeteltérés. A Macska türelmes és elnéző a Sárkánnyal szemben, mégis sok bölcsességre és lemondásra van szüksége ahhoz, hogy eltűrje a folyton csillogni vágyó, bajkeverő Sárkány szelességét. Ám ha megsokallja és szembe fordul a Sárkánnyal, nem az győz, hiszen a Macska nem olyan gyenge, mint amilyennek tűnik. Legjobb ha a Sárkány naphosszat házon kívül dolgozik, a Macska pedig vezeti a háztartást s igy mindketten maguk irányíthatják saját birodalmukat.

Nyúl - Kígyó

Jó viszony lehet, még akkor is, ha mindketten nagyszerűen elkendőzik érzelmeiket. Közös bennük a nyugalomra, biztonságra és szeretetre vágyás. Jobbára vágyaik is megegyeznek: szeretik a szép otthont, a kényelmet, ragaszkodnak megszokott tárgyaikhoz, bár vannak fenntartásaik egymással szemben. Csakhogy a Macska erényessége és határozatlansága zavarja a Kígyót, aki sokkal rugalmasabb értékrendű. A Macska viszont van annyira okos, hogy elhitesse Kígyó társával, hogy ő az ura és parancsolója. Ezzel együtt, a türelmes Macska még a Kígyóval is képes elfogadtatni, hogy másnak is lehet helyes véleménye. A semmitől sem félő Kígyó pedig mindig alkalmazkodik, elmélkedőbbé válik a Macska mellett. Jól együttműködnek.

Nyúl - Ló

Nyúl (Macska) és Ló között jó viszony alakulhat. Különösen, ha a Macska annyira szerelmes a Lóba, hogy képes alkalmazkodni. A mindig szerényen meghúzódó Macska csodálja az érzelmes és romantikus Lovat. Bőbeszédűsége, lelkesedése, szenvedélyessége ellenállhatatlannak tűnik, valósággal elbűvöli. Ha a Ló netán elveszti egyszer lendületét, életkedvét, a Macska képes megvígasztalni, biztatni. Hasznos kapcsolat. Hacsak a nagy szabadságtól megrészegült Ló nem szeretne elgaloppolni, mert a Macska örökös jótanácsai már igen feszélyezik.

Nyúl - Kecske

A Nyúl (Macska) - Kecske kedvező kapcsolat. A Kecske, épp úgy mint a Macska, szereti a nyugalmat, így minden élethelyzethez képes alkalmazkodni. Legalábbis, ha megvan a minimális szabadsága és életkörülménye. A Macska számára meg a Kecske fantáziája az elbűvölő, mellyel képes őt kiragadni a mindennapok egyhangúságából. A Macska munkabírása, komolysága is pozitívan hat viszonyukban. Ám ha kívülről éri őket veszély, ez a páros nehezen képes megküzdeni bármily támadással, mivel egymásra nem számíthatnak. Ilyenkor aggodalmaskodásuk, túlzott dramatizálásuk meginigatja harmóniájukat.

Nyúl - Majom

A Nyúl (Macska) és Majom jól összeillenek. Az ügyeit jól intéző, intelligens és fondorlatos Majom mellett jól jön a diszkrét és megértő Macska. Ravaszságban ő sincs hiányában, képes bonyolult helyzetekből is kivágni magát, de a leleményes Majom tanácsaival képes egyszerre több ügyet is megoldani. Annyira érdeklődnek egymás iránt, hogy általában nincs szükségük nagy családra. Cinkosságukban olyan intim és egyedi légkört teremtenek maguk körül, melyet az emberek többsége nem képes elérni. Az üzleti életben viszont már nem ilyen jó: az előírásokhoz ragaszkodó Macska nem tűri a Majom pontatlanságait s bár lelke mélyén irigyli könnyedségét, folyton bírálja. A Majom meg kigúnyolja felháborodásai miatt.

Nyúl - Kakas

Mozgalmas kapcsolat. Mindketten uralkodni akarnak, így folyton viaskodnak mind üzleti vagy baráti téren, mind a szerelemben. A Macska türelmetlenül hallgatja a Kakas nagyotmondásait, aki olykor csak azért tetézni bravúrját, hogy próbára tegye a Macska tűrőképességét, aki hirtelen agresszivvá lesz. A Kakas persze, aki nem rossz szándékból nagyzolt, nem érti a Macska felháborodását. Hazasság esetén, ha a férj Macska, szeretné társát háziasszonyként tartani, ám amint kiteszi lábát a házból, a Kakas hanyat - homlok menekül a konyhából. Ha a férj a Kakas szülött, a Macska csak bírálja, holott tudja, mindez nem érhet fel egy Kakashoz!

Nyúl - Kutya

Kis szerencsével a Macska - Kutya kapcsolat boldog és tartós lehet. Bár hagyományosan ellenségnek tekinthetők, lelkileg mindketten becsületesek, szeretik a biztonságot s a végsőkig ragaszkodnak a magántulajdonukhoz. Kölcsönösen megértik, bátorítják egymást. Közösen számos sikert érhetnek el. A veszély kívülről jöhet, például társadalmi szempontból, amikor a Kutya azonnal a köz segítségére siet, a folyton mérlegelő Macska pedig csak töpreng, kövesse - e vagy sem.

Nyúl - Vaddisznó

A Nyúl (Macska) és Vaddisznó kölcsönösen tisztelik egymást, mindkettő méltányolja a másik erényeit. Kezdeti nagy szerelmük tartós házassággá alakulhat. A Macska megérti, ha a Vaddisznő magányra vágyik, sőt, képes kihasználni hiányát, hogy közben szépítse közös otthonukat. Az életben a ravasz Macska megóvja a hiszékeny Vaddisznót az álnokságoktól, képes ráébreszteni hibáira is, amit társa nem vesz zokon. Probléma csak az intimitásban akad: a Vaddisznó nagyon érzéki, buja, kicsapongó, a Macska pedig kissé prűd, amit a Vaddisznó sikamlós viccekkel fogad, amit a Macska nem épp humorosan fog fel.