A Mérleg jegy szerelmi horoszkópja

A Mérleg csillagjegy eleme a Levegő, uralkodó bolygója a Vénusz, akárcsak a Bika jegyé. De ha a jó fizikumú Bika érzéki, a Mérleg csillagjegyben született ember inkább szellemi beállítottságú. Ő az este és az ősz embere.

A Mérleg szülötte, a valódi mérleghez hasonlóan, mindig egyensúlyra, harmóniára törekszik. Alkalmazkodó jellem, nyílt természetű. A Mérleg élete simán, zökkenőmentesen folyik, sosem sürög-forog feleslegesen, nem kapkod, nem siet. Akit megszeret, azt meghódítja.  Munkabírása maximális. Szangvinikus temperamentumú, de mindent egyensúlyoz, mint a mérleg. De ezt az egyensúlyt gyakran épp csak a meglehetősen nagy kilengések árán tudja megvalósítani. De ezek a kilengések nem hangos, látványos tettek vagy események, hanem lénye legmélyén, a felszín alatt mennek végbe. Döntései lassúk.

A Mérleg született diplomata, aki kerüli a jeleneteket, a hangos vitákat, de mindig ügyesen elsimítja a viszályokat. Általában életvidám, szeretetre méltó, de ingadozó jellem. Bár szereti a függetlenséget, az egyensúly fenntartásához társra, komoly partnerre van szüksége. A Mérleg szülötte számára a házasság létfontosság. Meglehetősen kényelmes, inkább kivárja, míg az élet útjába sodorja a szerencsét, mit sem elébe menne. Ezzel együtt, mindig képes szép, harmonikus környezetet teremteni maga körül, a család fontos számára s szereti a gyermekeket.
De ha valakiben csalódik, avagy épp már nincs szüksége rá, a Mérleg képes teljesen kitörölni őt az életéből. Sosem vitatkozik, nem támad és nem is védekezik, kizárólag ha esztétikai érzékét vagy otthona nyugalmát sérti valami. A Mérleg igényeinek, a szépségideáljának nehéz megfelelni.

A Mérleg férfi szerelmi horoszkópja

A Mérleg férfi könnyed és szellemes, maga a harmónia. Az udvarláshoz szüksége van a megfelelő környezetre, hangulatra. A megfelelő díszletek között s elégséges előjáték után a legnagyobb áldozatokra is képes a szerelemben.

A Mérleg férfi sokat ad a megjelenésre, ízlése választékos, mellyel mindig megteremti a szép környezetet, az ünnepi hangulatot, de ahhoz, hogy mindenben remekeljen, szüksége van a megfelelő szellemi kapcsolatra is.

A Mérleg kettős jegy, így szülöttei között is kétfajta típus különíthető el: az egyik típus a valódi úriember, a nagystílű, gáláns, finom gavallér, a másik a szelíd és jóságos típus, aki mindent megtesz a csendes, nyugodt élet biztosítása érdekében.
A két típus közös vonása a lassú, nehézkes döntéshozatal és a türelem, s az, hogy mindkét típusú Mérleg férfi "kilengő" férj.

A Mérleg nő szerelmi horoszkópja

A Mérleg nő hamar kitűnik a társaságban a bájos, nőies, törékeny alkatával. A Mérleg nő az igazi feleség típusa. Öltözködése kifinomult, modora csendes, mindig harmóniát teremt maga körül. A Mérleg nő romantikus, szereti az élet kellemes, szép oldalát, ezért partner tekintetében nagyon válogatós. A szeretet lételeme. Szüksége van az emelkedettségre, az összhangra, s ezt gyakran épp a háttérrel, a díszlettel éri el. Megfelelő környezetben viszont hosszú távon is érdekes, izgalmas szerelmi partner marad. Mindent sokáig mérlegel, épp ezért, sajnos, nem tud nemet mondani.
A családban alkalmazkodó, mindig képes elsimítani a vitákat, jó családanya, aki gyermekeit elkényezteti. Ha csalódnia kell, ha körülötte megbomlik a harmónia, csendesen visszahúzódik, esetlen más utakon jár, de mindig kerüli a nyílt összetűzést.

Talán épp e látszólagos nyugalom, e félreértett kedvesség miatt, mellyel igyekszik kerülni a problémákat, személye szinte vonzza a bonyodalmakat.

Párkapcsolat

A Mérleg jegy párkapcsolati horoszkópja