Vörös, a Bika csillagjegy színe

A vörös szín a Föld elemű Bika kedvence, aki vörösen izzó érzékei ellenére, türelmes és megbízható, mint a szívünk egészséges ritmusára keringő vörös vérünk. A vörös színt kedvelők türelme látszólag csodálatra méltó, de ha feldühítik, akár a vörös lepellel felajzott bika, ront és tombol maga körül. De ahogy a tűz hirtelen fellobbanó lángja, ha nem tápláljuk, izzó parázzsá csitul, úgy nyugszik meg a vörös szín kedvelője is, ha nem ingereljük.

A vérvörös az érzéki szerelem színe, mely a Bika esetében kora ifjúságától késő öregkoráig kitart, aki épp e feltűnő színnel, a pezsgő élet jelével igyekszik palástolni gátlásait. A vörös színt kedvelő szerelmi partner mellett nem lehet unatkozni, mindenben megtalálja módját, hogy szürke hamu alá rejtett vörösen izzó életkedvét sajátos módon fejezze ki. Partnerét elhalmozza kedvességgel és ajándékokkal.
Aki a vörös színt kedveli, türelmesen ostromol, s ha veleszületett félszegségét és szégyenlősségét segítünk legyőznie, jólétben és szerelemben eltöltött életre számíthatunk mellette.

A sárga és a zöld gyakran szerepel a kreatív és erőteljes egyéniségű Bika kedvelt színei között.