Opálszín, a Halak csillagjegy színe  

Az opálszín nem határozott színárnyalat. Lehet bizonytalan sárgás, kékes, zöldes, áttetszően színjátszó, melyet csakis saját nevével jellemezhetünk: opálos. Bizonytalan és megnevezhetetlen, mint a Víz-elemű halak csillagjegy szülötte. Az ibolyakéket és barnát valamint a sárgát és narancssárgát is kedvelő Halak természete, épp oly furcsa és ámító akár az opálból készült drágakő opálszerű, tompán színjátszó árnyalatai. Az opálszínt kedvelő elbűvölően kétértelmű, mint a vízen áttetsző pasztell színek, vagy a tenger tükrén megtörő holdsugarak. Az opálszín reménykeltő.

A szerelemben, aki opált visel, gyakran előre megsejti sorsát, mégsem képes kivédeni a rosszat. Az opálszín kedvelői, mint a kettős jelű Halak szülöttei is, általában kettős jellemű, álmodozó, mindenre érzékenyen reagáló emberek.

Az erőteljes egyéniséget kifejező ibolyakék, a befelé forduló, szívós és kitartó természetre utaló barna, valamint a másokkal való jó kapcsolatot kifejező sárga és a tekintélyt parancsoló aranysárga szinte elrendezi az opálszín mellett leginkább ezeket a színeket kedvelő Hal "opálos" bizonytalankodásait.