Piros és narancsszín, a Kos csillagjegy színe

A piros a Kos csillagjegy szülöttei színe. A Kos eleme a Tűz, mely kedvenc színében, a pirosban is kifejeződik. A piros a vér, a szerelmi vágy kifejezője. A pirost kedvelő ember aktív, lobbanékony természetű, de kudarcai nem bátortalanítják el, inkább újabb lehetőségek felkutatására, magasabb célok elérésére sarkallják.

A piros szín kedvelője a szerelemben nagy élményeket vár el, de képes azt hatványozottan viszonozni is partnerének.

A piros szín kedvelője gyorsan éledő érzelmeit csak nagy erőfeszítések árán képes megóvni, ahogy a gyönyörű piros rózsa is csak a tövisszúrások árán megszerezhető. A piros szín kedvelője indulatos és ingerlékeny, de képes kifejezni gyengédségét is.
Aki igazán szereti őt és kedveli a szenvedélyességét, türelmesnek kell lennie hozzá. A piros színt kedvelő domináns természetű, élvezi, ha uralkodhat, de hatalmát mindig jól és pozitív módon gyümölcsözteti.

A narancsszín kedvelője tele van energiával. Vizsgálódó szelleme sóvárog az új, a rendkívüli iránt. Kitűzött célját képes a legnagyobb erőfeszítések árán is elérni. Sosem csügged el, a kudarcok révén csak jobban megedződik, de olykor gátlástalan.

A narancsszín a tetszésvágy kifejeződése, annak a bonyolult természetű embernek a kedvenc színe, aki minden jóindulata ellenére sem tudja megszervezni az életét. Ismeri hibáit, de képtelen megváltozni. Társaságkedvelő, vidám, derülátó ember. A szerelemben nem tűri a kacérságot.