Sárga, a Mérleg csillagjegy színe

A sárga erőteljes, gondolkodó és alkotó személyiségre vall, aki nagyszerűen megérti magát a hasonló típusokkal. Ugyanakkor félénk és szertelen, mely megfelel a Levegő elemű Mérleg csillagjegyi szülöttnek. A sárga szín kedvelője jó és megbízható barát, akinek kiegyensúlyozottságra való törekvése nyugtatóan hat a környezetére. Cserében viszont elvárja, hogy megfelelően becsüljék őt. Gyakorlatias ember, aki nem fecsérli el idejét hiábavalóságokra. A sárga szín kedvelője a realitás embere.

A sárga szín a szerelemben, akár a kiegyensúlyozott mérleg, maga a harmónia. Az udvarláshoz viszont szüksége van a hangulatos környezetre. Intimitásban, a megfelelő és elégséges előjáték után a legnagyobb áldozatokra is képes.

A sárga színt kedvelő kettős típus, mint a kettős jegyű Mérleg. A szerelemben egyik típus a valódi úriember, a nagystílű, gáláns, finom gavallér, a másik a szelíd és jóságos típus, aki mindent megtesz a csendes, nyugodt élet biztosítása érdekében. Ahhoz, hogy mindenben remekeljen, szüksége van a megfelelő szellemi kapcsolatra is. Ha nem találja meg, ingadozik, kileng mint a mérleg.

A világoszöld gyakran kerül a Mérleg kedvenc színe mellé, hangsúlyozva a kiegyensúlyozottságát. A világoszöld szín, kedvelője könnyen barátkozó hajlama ellenére, elárulja annak magányosságát.