Kék és piros, a Nyilas csillagjegy színe

A kék és piros szín kifejezi a Tűz-elemű Nyilas változó, átalakuló jellegét, szeretetreméltóságát és értelmi képességeit.

A kék a kiegyensúlyozott ember színe.  Ám ha a Levegő elemű Vízöntőnél ez bölcs óvatosságban nyilvánul meg, a Tűz elemű Nyilasnál álhatatlanságban és végtelen függetlenségre törekvésben nyilvánul meg, aki menekül a szerelem elől. Érzelmeit eltitkolja, minden iránta kinyilvánított érzelem feszélyezi, valósággal fenyegetettségnek érzi, egyénisége feladásának.
A szerelemben, ha valakinek sikerül felfedeznie eltitkolt képességeit, tartós kapcsolatra számíthat.

A piros színt kedvelő Nyilas csillagjegy szülötte, akár a szintén piros-kedvelő, Tűz elemű Kos aktív, lobbanékony természetű ember, akit kudarcai mindig újabb lehetőségek felkutatására, magasabb célok elérésére sarkallják.
A piros szín kedvelője a szerelemben nagy élményeket vár el, de képes azt hatványozottan viszonozni is partnerének. Féktelen szenvedélyessége türelmet igényel, domináns természete megértést, de érdemes alkalmazkodni hozzá, mert jó értelemben vett hatalmát, sikerei előnyeit kiterjeszti partnerére is.