Aranysárga, az Oroszlán csillagjegy színe

Az aranysárga a napfényt idézi, a tehermentes lét jele. Az aranysárga szín a Tűz elemében élő Oroszlán szülöttei, a hatalomra vágyó királyi jelenségek kedvence. Az aranysárga szín kedvelője hatalomra vágyik és tekintélyt parancsoló.

Az aranysárga minden jó lehetőség beteljesülését ígéri. Aki sárgát visel, mindig vidám, könnyed társ, optimista ember, aki partnerét is minden lehetőség megvalósítására sarkallja. Miként a ragyogó Nap, mely érdektelenül szórja szét sugarait, az aranysárgát kedvelő ember is nagyvonalú, bőkezű és elnéző mások hibáival szemben. Saját hibája a túlzott hiúság, mely olykor bajba keverheti. Az aranysárgát kedvelők, mindig ragyogni akarnak.

Az aranysárgát kedvelő ember igazi jó barát, a szerelme örömet hozó vidám lángolás, mint levelek közt táncoló, játékos napsugár. Nem is féltékeny, hisz annál többre becsüli magát. De mindig a külvilágra figyel, ezért nehéz kisajátítani.
Ha valaki mégis feltétlenül meg akarja hódítani az aranysárga szín kedvelőjét, legjobb, ha nem terheli túl se kicsinyes óhajokkal, se szeszélyekkel, hisz mellette az egész élet csodás ajándékot jelent. Az aranysárga kedvelője tüzes szerető, játékos, szeszélyes partner.