Fehér és rózsaszín,  a Szűz csillagjegy színe   

A fehér szín ritkán kedvence valakinek az öltözködésben, legfeljebb kizárólag fehér ágyneműt, fehér alsóneműt kedvel, lakását fehérre festi, vagy épp hivatása folytán kényszerül mindig fehérben járni.

Ha valaki mégis bátran viseli a fehéret, mint a Szűz jegyében született is, aki nem ártatlanságát akarja e színnel kihangsúlyozni, hanem így érzi jól magát, azt jelenti, hogy csontosan ragaszkodik a saját nézeteihez. A Szűz eleme a Föld, ezért ő elsősorban az anyagot akarja megismerni, keresi a dolgok lényegét, mindennek okát, kapcsolata mégsem túl szoros a valósággal, inkább a saját elképzeléseinek él. Álmodozó, képzeletdús, kissé légies és igen érzékeny ember.
A fehér színt kedvelő a szerelemben romantikára vágyik, de mivel az élet nemigen romantikus, a szerelme aligha tarthat soká, csalódása pedig tartós sebet ejt lelkén, örök kórházi fehérség hangulatába sodorja.

Aki mégis pont ilyen szűzies alkatot akar meghódítani, jó tudnia, hogy a fehér szín kedvelője, bár ő maga magas szférákban élő idealistaként elrugaszkodik a mindennapok egyhangúságától, sosem ellenszenves.  Legjobb, ha a fehér színt kedvelő hódolója előtte visszafogja elemi ösztönei megnyilvánulását, elkendőzi nyers indulatait és a tartózkodás fehér fátyolát csak akkor lebbenti fel, ha tényleg biztos abban, hogy eltalálta a legmegfelelőbb pillanatot.

A rózsaszín és a halvány színek a csöndes, nyugodt életet kedvelők színe. A rózsaszín, és általában a halvány színek kedvelője nem híve a váratlan, az előre nem belátható eseményeknek.

Mindent elkövet, hogy környezetében kellemes benyomást keltsen, és bájos, varázslatos modorának köszönhetően ez általában sikerül is neki. A szerelemben ragaszkodó, érzékeny, de kissé gyerekes. Nehéz egyéniség, akinek az élete is épp olyan komplikált.