Kék és ibolya, a Vízöntő csillagjegy színe

A kék a kiegyensúlyozottság, a nyugalom és a béke színe. A Vízöntő eleme a Levegő, a kék végtelenség. A kék szín kedvelője bölcs és óvatos, aki mindig a kiegyensúlyozottságra törekszik.
Szereti a feszültségmentes kapcsolat s azt képes megőrizni is. Nyugtalanságát, zavaró indulatait magába fojtja, eltitkolja környezete elől. Szeretetet vár, s azt kellőképpen képes viszonozni is.

A világoskéket vagy türkizkéket kedvelő nő általában jó feleség. Szerelme mély és tartós, lélekből fakadó. Hűségét a bizalomra és a jóhiszeműségre alapozza. Ha csalódik, mindent "kiönt", képes egyszerűen kilépni egy kapcsolatból, ha az számára nem megfelelő. Független, sőt, lehet álhatatlan természet is. Hajlik arra, hogy ösztönei szerint cselekedjen, mégis mindig természetesen viselkedik.
A kék szín kedvelője hajlamos lehet az elmélyülésre, az ezoterikus dolgok iránti fogékonyságra. Érdekli mindaz, ami rejtélyes, megfoghatatlan, ami a reális világunkon túl létezik.

Az ibolyaszín és általában a kék szín sötétebb árnyalatai, mint a sötétkék, éjkék erőteljes egyéniségre vall. Az ibolya kedvelője rendkívül sajátos vonásokkal rendelkezik és nagyfokú művészi hajlam hatja át. Jó megfigyelő, így hamar felismeri mások hibáit. Elsősorban a barátaira figyel, azok jellemét elemzi, s ebből gyakran bonyodalmak származhatnak. De ismeri saját magát is, így gyengéit igyekszik mérsékelni. Nagy hatással van környezetére, és szereti, ha elismerik. Az ibolyaszín kedvelője hajlamos a borúlátásra.

A szerelemben az ibolyaszín kedvelője eredeti és tiszteletet parancsoló, de elbűvölően sokodalú egyéniség, s aki egyszer közelébe férkőzhetett, nem tudja elfelejteni.
A fehér és zöld ugyancsak megtalálható a Vízöntő színvilágában. A szűzies fehér bátor individualitása és a kiegyensúlyozottság páncélját jelképező, a természetben mindenütt felbukkanó zöld a Vízöntő legjellemzőbb vonásairól, a minden iránt nyitott szelleméről árulkodnak.