Csillagjegyek - Szimbólum és mítosz

Az asztrológia ősrégi tudomány, melynek eredete a történelem előtti időkbe nyúlik vissza. Miként a régi kor emberét elbűvölte az éjszakai égbolton feltűnő csillagok fénye, a csillagcsoportok formája, melyekhez személyes benyomásai és tapasztalatai alapján asszociált képeket, korunk embere is szívesen fürkészi a mennyboltot

A már a babilóniaiak által felvázolt csillagképrendszert elemezgetve gyakran a saját benyomásai és tapasztalatai alapján próbálja megfejteni, hogy melyik csillagjegy vajon miért tetszik neki, hogy mit tud egy-egy csillagjegy szimbólumáról, a hozzá fűzhető mítoszokról, s hogy tényleg befolyásolja-e az egyént a csillagjegy, amelyhez tartozik?

A napi horoszkópot közlő folyóiratok, újságok, a színes magazinok vagy a különböző tévéműsorokban ismertetett horoszkóp-üzenetek azonban ritkán szólnak arról, hogy honnan ered, mit ábrázol egy-egy csillagjegy szimbóluma, hogy melyik csillagjegy milyen mitikus alakot ábrázol és miféle mítoszok fűzhetők a csillagjegyekhez és az azokat uraló bolygókhoz.

A szakértők szerint az ember meghatározott feltételek között jön a világra. Elképzeléseket és elvárásokat hoz magával, olyan beléivódott jellegzetességeket, amelyek a születési dátuma révén rendeltetett horoszkópjában képződnek le.

Mindenkiben megvan mindaz, amit az élet magába foglalhat, de egyedenként bizonyos dolgokból több, másokból kevesebb. És az, hogy valaki mit fogad el a sajátjának és mi az amit elvet, elárulja a jellemét. A jelleme pedig mindenkinek meghatározza élete alakulását, a sorsát.