Embertípusok - Az emberi természet

Napjainkban jobban mint bármikor, az emberi természet a figyelem középpontjába került. Neves tudósok érdekes könyveket írnak az emberi természetrol, mások az adott mesterséget folytató vagy bizonyos funkciót betöltő személyekben megnyilvánuló emberi természetrol értekeznek. A megközelítés különböző, de valamennyi közös vonása, hogy természetük szerint az emberek típusokra oszthatók.

A term észetben rejlő jó és szép tulajdonságok kihangsúlyozását az egyén javára, a közeledés érdekében tesszük, igen hasznos lehet, hisz amióta az ember közösségben él, nem közömbös számára, hogy milyen viszonyban áll a embertársaival.

Embertipusok

A jó viszony feltétele pedig épp az, hogy alaposan ismerjük a körülöttünk élő emberek természetét, a barátaink, az ismerőseink, a különböző embertípusok jellemét.

Csakhogy ahhoz, hogy másban felismerjük az emberi természet megnyilvánulásait, először önmagunk természetét kell kiismernünk, magunkról kell tudnunk, milyen emberi típusba tartozunk.

Függetlenül attól, hogy valaki forrása régi avagy új, a fontos az, hogy a téma valóban érdekelje. Aki komolyan keres, mindig talál valami újat az emberi természetre vonatkozó oldalakon, hisz ez mindig és mindenütt érdekes böngészni való.

Az emberi természet boncolgatása, még ha nem is feltétlenül a tanulmányozás szempontjából kutatja valaki, örök és valóban érdekes téma marad.