Csillagjegyek - Szimbólum és mítosz

Az asztrológia ősrégi tudomány, melynek eredete a történelem előtti időkbe nyúlik vissza. Miként a régi kor emberét elbűvölte az éjszakai égbolton feltűnő csillagok fénye, a csillagcsoportok formája, melyekhez személyes benyomásai és tapasztalatai alapján asszociált képeket, korunk embere is szívesen fürkészi a mennyboltot.

A már a babilóniaiak által felvázolt csillagképrendszert elemezgetve gyakran a saját benyomásai és tapasztalatai alapján próbálja megfejteni, hogy melyik csillagjegy vajon miért tetszik neki, hogy mit tud egy-egy csillagjegy szimbólumáról, a hozzá fűzhető mítoszokról, s hogy tényleg befolyásolja-e az egyént a csillagjegy, amelyhez tartozik?

Kos csillagjegy
Kos csillagjegy
Bika csillagjegy
Bika csillagjegy

Ikrek csillagjegy
Ikrek csillagjegy

Rak csillagjegy
Rák csillagjegy

Oroszlan csillagjegy
Oroszlán csillagjegy

Szuz csillagjegy
Szűz csillagjegy

Vizonto csillagjegy
Vízöntő csillagjegy

Halak csillagjegy
Halak csillagjegy

Mérleg csillagjegy
Mérleg csillagjegy

Skorpio csillagjegy
Skorpió csillagjegy

Nyilas csillagjegy
Nyilas csillagjegy

Bak csillagjegy
Bak csillagjegy

A napi horoszkópot közlő folyóiratok, újságok, a színes magazinok vagy a különböző tévéműsorokban ismertetett horoszkóp-üzenetek azonban ritkán szólnak arról, hogy honnan ered, mit ábrázol egy-egy csillagjegy szimbóluma, hogy melyik csillagjegy milyen mitikus alakot ábrázol és miféle mítoszok fűzhetők a csillagjegyekhez és az azokat uraló bolygókhoz.

A szakértők szerint az ember meghatározott feltételek között jön a világra. Elképzeléseket és elvárásokat hoz magával, olyan beléivódott jellegzetességeket, amelyek a születési dátuma révén rendeltetett horoszkópjában képződnek le.

Mindenkiben megvan mindaz, amit az élet magába foglalhat, de egyedenként bizonyos dolgokból több, másokból kevesebb. És az, hogy valaki mit fogad el a sajátjának és mi az amit elvet, elárulja a jellemét. A jelleme pedig mindenkinek meghatározza élete alakulását, a sorsát.