Ásvány horoszkóp, talizmánok

A kövek ősidőktől fogva fontos szerepet töltöttek be az ember életében. A kövek, az ásványok szépsége, színe, a felületükön megtörő fénysugarak csillogása épp oly elbűvölő, mint amennyire hasznosak a belőlük készíthető használati tárgyak, ékszerek.

A kő, bár fegyver is, hasznos munkaeszközzé vált az ember kezében, az ásvány gyógyszerré, de csakis annál, aki ismerte a titkát. Napjainkban a kő, különösen a drágakövek, a szerelmi csatározásokban válhatnak hasznos fegyverré.

A kövek szépsége és titokzatossága a szerelmes ember szemében fokozottan értéket nyer. Aki tetszeni akar, az sokat ad a küllemére, finom anyagból varrt ruhákkal, értékes tartozékokkal hívja fel magára a figyelmet, aki hódítani akar, az szebbnél szebb ajándékokkal, csodálatos drágakövekből és nemesfémekből készült ékszerekkel halmozza el kedvesét.

Asvanyok

Kinek-kinek a horoszkópjának megfelelő személyisége, természete alapján más-más ásvány tetszik, más-más kő felel meg talizmánnak, más-más fém szépsége vonzza. Hogy valakinek melyik kő miért tetszik, szubjektív kérdés, de hogy a horoszkópunknak megfelelő csillagjegyünknek melyik kő felel meg talizmánként, azt az évezredek folyamán lejegyzett ismeretforrásokból tudhatjuk meg.

Hogy milyen ékszert viselünk, milyen szerencse-követ hordunk magunkkal, vagy helyezünk otthonunkba, az kifejezi személyiségünket, ízlésünket, no meg anyagi lehetőségeinket. Hogy milyen ékszert vagy talizmánkövet ajándékozunk szerelmesünknek vagy barátainknak, az a vágyaink hevességét, ragaszkodásunk mértékét érzékelteti.