Ónix és ólom, a BAK ásványa

ÓNIX

Az ónix fehér-fekete csíkozású achát. Az achát a kvarc különös megjelenési formája, mely a finom kristályok különféle formában való feloszlása, rétegeződése mellett gyönyörűen színezett is.
Az ónix ékszer a fekete sávokból készül.
Az asztrológiábanaz ónix mélyfekete színe és finom simasága a sors, a lemondások, a megpróbáltatások szimbóluma. A Bak csillagjegy szülöttének épp ez a baljós tartalom felel meg ahhoz, hogy minél kitartóbban, minél céltudatosabban végezze feladatait.

ÓLOM

Az ólom szürkés színű, lágy, nehéz fém. Ez az egyik legrégebbi fém, melyet az ember használt. Már a neolitikumból ránk maradtak bizonyos ólomból készült tárgyak. Először Pliniusz írta le az ólom élénk fémfényű kristályos ércét. 
Az alkímiában az ólomnak mágikus erőt tulajdonítottak, az arany alapanyagának tekintették, de a gyógyászatban is fontos helyet kapott, bizonyos receptek összetevőjeként. A reneszánsz kezdetén az ólombetűk és a nyomtatás feltalálása, "Gutenberg Galaxisa" az ólmot a kultúra egyik fő továbbvivőjévé tette. Civilizációnkban a könnyen formálható, alacsony forráspontú ólom a legkülönfélébb formákban van jelen.

Az asztrológiában a szürke színű, mégis az egész civilizációnk történetén végigvezető ólom, serkenti a Bak kutatókedvét.