Szín-horoszkóp

A színek befolyásolják a hangulatunkat, a munkabírásunkat, ugyanakkor kifejezik jellemünket, érzelmeinket. Hogy kiben milyen érzelmet kelt bizonyos szín vagy színárnyalat, hogy melyik szín a kedvence, elárulja érzelemvilága legrejtettebb vonásait, jelleme fő vonalait.

A Nap állása szerinti nyugati asztrológia 12 jegyébe sorolható egyének közül mindenkinek más-más a természete, a jelleme s mindenki másképp viszonyul a másikhoz. Az önismeret és mások megismerése hozzásegít, hogy könnyebben megértsük egymást és könnyebben teremtsünk párkapcsolatot. Az aligha pontosan megállapítható, hogy kihez ki illik, de aki saját horoszkópjával kapcsolatban egy kicsit is odafigyel az asztrológusok intelmeire, felkészültebb abban, hogy miként illik össze a más-más csillagzat alatt született férfival vagy nővel, s mire számíthat a többi csillagjegy képviselőitől.

Szin horoszkop

A szín-horoszkóp hozzásegít, hogy kedvenc színünk alapján jobban megismerjük önmagunkat, és szerelmi tanácsadóként szolgáljon nekünk a párválasztásban. Ha tudjuk, hogy mit szeretnénk és mire vagyunk alkalmasak, hogy mihez milyen mértékben vagyunk képesek alkalmazkodni, a mások által viselt színekből, abból, ahogyan valaki otthonát "kiszínezi" megtudjuk azt is, hogy illik-e hozzánk, vagy sem.
A pszichológiában a színteszt elemzői megkülönböztetik a spontánul vagy megfontolás után választott kedvenc színt, ám ez feltételezi két ember fizikai jelenlétét. Az alábbi szín-horoszkóp csak általános felvilágosítást nyújthat a zodiákus 12 jegyének főbb jellemvonásairól, mely kedvenc színeikben, öltözködésükben, környezetük elrendezésében nyilvánul meg.

Persze, a kedvenc színén kívül, mindenki vonzódik más árnyalatokhoz, színkombinációkhoz is, ahogy az azonos csillagjegyben születettek is különböznek egymástól születésük napja, órája, szülőhelyük földrajzi fekvése s még számos más kritérium szerint.

Itt nem is a pontos, pszichológiai elemzés a szándék, hanem egyfajta szórakoztató önismeret és a mások iránti érdeklődés felkeltése, melynek érdekében minden csillagjegy mellett a kedvenc szín jellemvonásait olvashatjuk, de ott a többi kedvelt szín is, melyek értelmezését az egyes csillagjegy kedvenceként elfogadott szín mellett találhatjuk.

Ahogy öltözködésünkben megválasztjuk a színárnyalatokat, és összhangba hozzuk a színkombinációkat, úgy építhetjük ki magunk körül baráti körünket is a szín-horoszkóp segítségével.