Aszcendens horoszkóp

A horoszkópok általában a 12 csillagjegy szerint jellemzik az egyén személyiségét. Pedig az aszcendens is fontos szerepet játszik a személyi horoszkópban. Az aszcendens horoszkóp hozzáadása nélkül nem állíthatunk fel alapos személyi horoszkópot. Az aszcendens horoszkóp ismerete hozzásegít a szülött pontosabb elemzéséhez.

Kos
A Kos aszcendensei
Bika
A Bika aszcendensei

Ikrek
Az Ikrek aszcendensei

Rak
A Rák aszcendensei
Oroszlan
Az Oroszlán aszcendensei
Szuz
A Szűz aszcendensei
Vizonto
A Vízöntő aszcendensei
Halak
A Halak aszcendensei
Mérleg
A Mérleg aszcendensei
Skorpio
A Skorpió aszcendensei
Nyilas
A Nyilas aszcendensei
Bak
A Bak aszcendensei

Ahhoz, hogy világosabb képet nyerjünk önmagunkról, rokonainkról, embertársainkról. Valamely személyiség felismerése érdekében a csillagjegyének megfelelo adatok mellett, tudnunk kell azt is, hogy a bizonyos jegyben született aszcendense milyen jellemvonásokkal járul hozzá a csillagzata által eredetileg adott karaktere, természete, temperamentuma alakulásához. Az aszcendens horoszkóp mellett, a személyiség jelleme, természete helyes elemzése érdekében igen fontos ismernünk az egyén öröklött tulajdonságait, születése földrajzilag pontosan meghatározott helyét is.

Az öröklött tulajdonságok felismerése érdekében ismernünk kell a szülok, sot a nagyszülok és testvérek horoszkópját is. Ezért rokonaink asztrológiai adatait szintén hasznos tanulmányoznunk. Érdekes felefedeznünk, hogy kihez hasonlítunk leginkább. A szép tulajdonságokat ápolnunk kell, az esetleges hibákat pedig igyekezzünk kiküszöbölni. Az aszcendens pontos meghatározásakor minél pontosabban ismernünk kell a szülött földrajzilag meghatározott születési helyét, mely minden ponton más-más jelleggel járulhat hozzá a személyiség kialakulásához.

Az aszcendens az az asztrológiai jegy, mely születésünk pillanatában, születési helyünkhöz viszonyítva, keleten van a láthatáron. Ez a jel nem marad mozdulatlan, 30 naponként ugyan csak egyszer változik, de állandó mozgásban van, mint az egész Univerzum. Ezért van az, hogy ugyanazon a napon és ugynabban az órában, de más évben és különbözo helyen született személyek más-más, olykor épp ellentétes jellemvonásokkal rendelkezhetnek, mint amit a csillagjegyük szerint gondolhatnánk róluk.

Az aszcendens horoszkóp a vegyes személyiség-típusokról szól, mely az állatöv minden jegyének az aszcendense szerinti jellemzését ismerteti. Önmagunk és mások jobb megismerése érdekében, tehát, ismernünk kell minden csillagjegy szülötte aszcendense szerinti személyiségének legalább a fobb jellemvonásait. Egy személyiség jelleme és természete minél jobb megismerése érdekében, miután tanulmányoztuk az adott csillagjegy szülöttére vonatkozó általános jellemzoket, hozzá kell adnunk az aszcendense által képzodött vegyes-jegynek megfelelo jellemvonásokat is. A még jobb megismerés érdekében így járjunk el a szülok, nagyszülok, testvérek, rokonok esetében is, hogy aztán az információk szintézise alapján jussunk el a legátfogóbb jellemzéshez. Az aszcendens horoszkóp itteni összefoglalójában az állatöv 12 csillagjegye, az aszcendense szerinti 12 más-más lehetséges típusa fobb jellemvonásait soroljuk fel.