Kínai párkapcsolati horoszkóp

Minden ember magán viseli természetes jellegét, ugyanakkor valamely társadalmi jelleget is. A valódi, biológiai énünk a társadalmi típus álarca mögött rejlik. Születése pillanatában minden egyén magával hozza biológiai jellegét, mely egész életére meghatározza jellemét, cselekvési módját, a testi-lelki felépítését, temperamentumát.

A kínai asztrológiai jóslatok alapja egy-egy jegy szülötte pontos adatai mellett a zodiákus mind a 12 jegyének az adott idópontbeli alapos összevetése. A különbözo jegyu szülöttek közötti optimális viszony kialakítása az embertípusok minél jobb ismeretét feltételezi. A kínai zodiákus állatokból áll. Az ember és az állatok közötti hasonlóság már a régi idokben is feltunt a kutatóknak. Az alak sosem véletlen, mindig a belso lényünk kifejezodése. „A planéták bennünk vannak”, mondta Paracelsus, és ha ismerhetnénk a firmamentumunk, vagyis a jövonket, és azt, hogy mivé leszünk, irányíthatnánk a sorsunkat.

Az állatöv 12 más-más jegyében született egyének más-más módon illenek egymáshoz. A leírt jellemvonásokból könnyen felsimerheto minden jegy karaktere, így könnyebben eloreláthatjuk melyik jegy szülötte illik leginkább egymáshoz, kik válhatnak hosszú távon boldog élettársakká, jó barátokká vagy szakmai téren sikeres párossá, s miként viselkedjünk azokkal szemben, akikkel a csillagok összehoznak minket. Elofordulhat viszont, hogy a valóság ellentmond a horoszkópnak, és magas fokú szellemi fejlodésük eredményeként, két összeférhetetlen jegy alatt született ember is jól megérti egymást. Vagyis, a horoszkóp jó ismerete mellett rajtunk is múlik, mi valósul meg mindabból, amivel születésünk pillanatában felruháztak a csillagok.